Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 02:15

Εσπευσμένη περιοδεία Κεφαλογιάννη στην Πελοπόννησο: Συσπείρωση Ν.Δ. για κόντρα στον Τατούλη

Γράφτηκε από τον
Εσπευσμένη περιοδεία Κεφαλογιάννη στην Πελοπόννησο: Συσπείρωση Ν.Δ. για κόντρα στον Τατούλη

Τρέχει η Νέα Δημοκρατία να ανασυγκροτηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη διαπίστωση ότι σέρνεται πίσω από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και δεν έχει στρατηγική και στόχους. Οι επισημάνσεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες από τις στήλες της "Ε" επιβεβαιώθηκαν πλήρως μετά την επίσκεψη του γραμματέα της Μανώλη Κεφαλογιάννη στη Νότια Πελοπόννησο. Στην προχθεσινή επίσκεψη στη Λακωνία έγινε σύσκεψη στελεχών, στην οποία πήρε μέρος και ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Φαρλέκας, ενώ χθες στην Καλαμάτα έγινε κλειστή συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Σε αυτή μετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, οι σύμβουλοι του συνδυασμού Αγγελος Κωτσιόπουλος, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Αριστείδης Σταθόπουλος, αλλά και το στέλεχος του κόμματος Αντωνία Μπούζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Κεφαλογιάννης κατά τη σύσκεψη ζήτησε απόψεις για τη λειτουργία της Περιφέρειας, τις οποίες θα επεξεργαστεί και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν πιο συγκεκριμένα πράγματα για την αναδιοργάνωση της παράταξης. Παράλληλα θα ενημερωθεί και ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημ. Δράκος υπογράμμισε ότι για να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση χρειάζεται η βοήθεια τεχνοκρατών που δεν υπάρχει.

Λίγο νωρίτερα ο γραμματέας της ΝΔ δήλωσε κατά τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ότι στο κόμμα είναι αισιόδοξοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Ο κ. Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποβαθμισμένη -όπως χαρακτηρίστηκε- παρουσία της ΝΔ στα περιφερειακά αυτοδιοικητικά πράγματα, δήλωσε ότι η χθεσινή επίσκεψή του έχει και τον χαρακτήρα ενημέρωσης από αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

«Ετοιμαζόμαστε και θα τα καταφέρουμε, ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, διευκρινίζοντας ότι οι συναντήσεις που είχε χθες το απόγευμα με στελέχη της αυτοδιοίκησης -από την περιφερειακή και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση- είχαν ως στόχο να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε η ΝΔ να είναι έτοιμη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Μετά τη συνάντηση με τους περιφερειακούς παράγοντες, ακολούθησε σύσκεψη του γραμματέα της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, στην οποία μετείχαν και οι 6 δήμαρχοι του νομού, Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Οι κομματικές διεργασίες ολοκληρώθηκαν με τη συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ, στο ξενοδοχείο «Rex».


NEWSLETTER