Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 17:10

Γιαν. Λαμπρόπουλος: Να συνεχιστεί κανονικά η εκταμίευση χρημάτων για το Παραδείσια-Τσακώνα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δήλωση για το θέμα του δρόμου Παραδείσια-Τσακώνα έκανε χθες ο βουλευτής Γιάν. Λαμπρόπουλος τονίζοντας τα εξής:
"Όπως είναι γνωστόν , αυτή τη χρονική περίοδο έχει σταματήσει η εκταμίευση των αναγκαίων χρηματικών ποσών για την συνέχιση με γρήγορους ρυθμούς των εργασιών για αποκατάσταση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα  , το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία δυο ημέρες πριν τις Βουλευτικές εκλογές του 2000 και κατεστράφη  στις αρχές του 2003 .
Στα μέσα του 2005 ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση της Τσακώνας , αλλά έπρεπε να εξευρεθούν τα χρήματα και μάλιστα από τα Κρατικά ταμεία ,  κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο , περίπου 5 εκατομ. €  για να πληρωθούν οι μελετητές , αλλά και να εγκριθούν από το Υπουργείο Οικονομίας τα 114 εκατομ.€  προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση.
Τον Αύγουστο του 2005 ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Φώλιας  και ο Υπουργός κ. Γ. Αλογοσκούφης  ενέκριναν τα ως άνω ποσά και έτσι δημοπρατήθηκε το έργο τον Φεβρουάριο του 2006 με ανάδειξη αναδόχων τις εταιρείες ALPINE – TERNA  με έκπτωση 24,38 % και ημερομηνία παράδοσης σε 36 μήνες .
Η εκταμίευση των χρημάτων για όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τότε μέχρι πρότινος συνεχιζόταν κανονικά όπως και οι εργασίες με ρυθμούς τέτοιους που οι αρμόδιοι μιλούσαν πριν λίγες εβδομάδες  για παράδοση στην κυκλοφορία στις αρχές του 2011 με μια μικρή παράκαμψη 600 περίπου μέτρων στο τμήμα της μεγάλης γέφυρας.
Η Κυβέρνηση σήμερα οφείλει να συνεχίσει κανονικά την εκταμίευση των χρημάτων που από το 2005 είχαν εγκριθεί  , ώστε ο δρόμος να παραδοθεί το συντομότερο.
Την ερχόμενη Δευτέρα  (29-11)  θα συζητηθεί στη Βουλή , η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα και ελπίζω ο αρμόδιος Υπουργός να δεσμευτεί γι’ αυτό .
Όπως προ καιρού είχα δεσμευθεί δημόσια ,τα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό και κατά την διάρκεια αποκατάστασης του δρόμου, από αρμόδιους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και που αφορούν τα αίτια της καταστροφής , θα τα καταθέσω εντός των προσεχών ημερών στην Δικαιοσύνη για τις δικές της ενέργειες".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER