Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 17:12

Ερώτηση Αποστολάκου για το Ταχυδρομείο Κροκεών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα, σχετικά με τη λειτουργία του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στις Κροκεές Λακωνίας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στις Κροκεές του ομώνυμου Δήμου του Νομού Λακωνίας λειτουργεί ήδη από τη δεκαετία του 1950. Όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες 4 όμορων οικισμών. Οι υπάλληλοι που κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει στο υποκατάστημα με την εργασία τους προσέφεραν πολλαπλά στους κατοίκους, που κατά κύριο λόγο είναι αγρότες και συνταξιούχοι. Συνέβαλαν δε, στην παραμονή των κατοίκων στην περιοχή και τη μη περαιτέρω ερημοποίηση της περιφέρειας. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί τον εκεί Δήμο, Ειρηνοδικείο, Αστυνομικό Τμήμα, Υποθηκοφυλακείο, ΚΤΕΟ και σειρά άλλων δημόσιων υπηρεσιών. 
Παρά λοιπόν τη ζωτικής σημασίας λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στις Κροκεές έγινε πρόσφατα γνωστή η πρόθεση της διοίκησης του Οργανισμού και κατ’ επέκταση του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να το κλείσει. Μετά από δεκαετίες προσφοράς στην περιοχή και εξυπηρέτησης χιλιάδων συμπολιτών μας, η κυβέρνηση προτίθεται να σταματήσει τη λειτουργία του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα και την παραμονή των κατοίκων στον τόπο τους. Άλλωστε οι τελευταίοι ήδη εκφράζουν τη διαφωνία τους και αντιδρούν έντονα στην προοπτική αυτή, όπως επίσης οι συλλογικοί φορείς της περιοχής.       
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθενται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να κλείσουν το υποκατάστημά τους στις Κροκεές του νομού Λακωνίας;
Συμφωνεί ο αρμόδιος Υπουργός με μία τέτοια εξέλιξη;
Αν ναι, ποιοι λόγοι ωθούν στη συγκεκριμένη απόφαση και πως θα εξυπηρετούνται οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής;

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER