Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 17:58

Κατά της τριετούς αναβολής εργασιών στο Πάτρα - Τσακώνα ο Λαμπρόπουλος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κατά της τριετούς αναβολής  εργασιών στο Πάτρα - Τσακώνα  ο Λαμπρόπουλος

 

Κατά της τριετούς αναβολής έναρξης των εργασιών κατασκευής της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πάτρα - Τσακώνα τάσσεται με δήλωση ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ τονίζει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε αποζημίωση των εργολάβων. Αναλυτικά στη δήλωση ο κ. Λαμπρόπουλος σημειώνει:

 

"Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Σταύρος Καλογιάννης με θέμα την εκτέλεση των μεγάλων οδικών έργων στη χώρα μας ακούσαμε να κάνουν λόγο για καλά νέα και να ευχαριστούν τον διαπραγματευτή κ. Βιδάλη γιατί πέτυχε, όπως είπαν οι κ. υπουργοί, συμβιβασμό με τις τεχνικές εταιρείες ώστε: 

α) Να τους καταβάλει το κράτος λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητούσαν ως αποζημίωση και 

β) Να περικόψουν την Ολυμπία Οδό μέχρι την Πάτρα και στην πραγματικότητα να αφήσουν έξω το μεγαλύτερο τμήμα Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα, για τεχνικούς λόγους, χωρίς να προσδιορίζονται ποιοι είναι, αλλά και για αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που όπως είναι γνωστόν αφορούν μόνον τα λίγα χιλιόμετρα στην περιοχή του Καϊάφα. 

Δηλαδή θα τους πληρώσουμε και από πάνω, γιατί δεν ξεκίνησαν ποτέ το έργο, όπως ήταν υποχρεωμένοι να πράξουν από την σύμβαση του 2007. 

Μας είπαν ακόμη οι κ.κ. υπουργοί ότι θα ακολουθήσει και το δεύτερο ημίχρονο που θα είναι οι συζητήσεις με τις τράπεζες. Αφού οι συζητήσεις με τις τεχνικές εταιρείες κράτησαν κοντά τρία χρόνια, με τις τράπεζες πότε θα τελειώσουν;

Ως βουλευτής Μεσσηνίας απαιτώ από τους κ.κ. υπουργούς: 

- Να διαπραγματευτούν οι ίδιοι και να μην συμφωνήσουν σε καμιά περικοπή ή τριετή κατ’ αυτούς, αναβολή έναρξης των εργασιών του δρόμου, ώστε να μην εκτελεσθεί μόνον το φιλέτο για τις τεχνικές εταιρείες και τις τράπεζες που είναι το Κόρινθος – Πάτρα. 

- Να μην δώσει το κράτος ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους. 

Σε ό,τι με αφορά, δεν θα συναινέσω ποτέ στην μη εκτέλεση του συνόλου του έργου και δεν θα ψηφίσω καμιά τροποποίηση της σύμβασης του 2007 και καμιά καταβολή δήθεν αποζημίωσης στις τεχνικές εταιρείες". 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER