Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 17:23

Βουδούρης: Να γίνει στην Κορώνη το Κέντρο Μεσογειακής Διατροφής

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας  Οδυσσέας Βουδούρης σχετικά με το θέμα επιλογής της Βυτίνας, ως έδρας του εθνικού κέντρου ελληνικής Μεσογειακής διατροφής. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε τόσο σε μένα, όσο και στους φορείς και την τοπική κοινωνία η ανακήρυξη από το Υπουργείο σας του «Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος» στην ορεινή Βυτίνα, ως έδρα της χώρας μας για τη Μεσογειακή Ελληνική Διατροφή. 
Η πόλη αυτή, καθόλα αξιόλογη, αλλά ορεινή, χωρίς μεσογειακό χρώμα και γεωργική παραγωγή δεν παραπέμπει και δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την μεσογειακή διατροφή.
Επιπρόσθετα, θέλω να υπενθυμίσω ότι η Κορώνη –ως πιλοτικό μοντέλο- εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα για την συμπερίληψη της Μεσογειακής Δίαιτας στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία και επιτεύχθηκε με την αποδοχή της πρότασης από την Διακυβερνητική Επιτροπή της Unesco. Η δε συμβολή του «Μανιατακείου Ιδρύματος»  στην προσπάθεια αυτή ήταν καθοριστική..
Δοσμένης της τόσο της συμβολής της Κορώνης στην αναγνώριση αυτή, όσο και της ακαταλληλότητας της Βυτίνας, θα ήθελα να μελετήσετε  την αναθεώρηση αυτής της απόφασης».


Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER