Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 21:45

Πετράκος με εργαζομένους Καρέλια: "Καταστροφικές ρυθμίσεις για την καπνοβιομηχανία"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Πετράκος με εργαζομένους Καρέλια: "Καταστροφικές ρυθμίσεις  για την καπνοβιομηχανία"

 

Με τους εκπροσώπους του Συνδυασμού Εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας "Καρέλια" Τάκη Μουλά, Βαγγέλη Μπάκα, Δημήτρη Λαγωνικάκο και Νίκο Λουμάκη και με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Νίκο Παραγκίνη, συναντήθηκε ο βουλευτής Θαν. Πετράκος.

Οπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό του γραφείο "οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Θανάση Πετράκο και ζήτησαν τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις καταστροφικές συνέπειες που θα υπάρξουν στην απασχόληση και στην προοπτική της καπνοβιομηχανίας "Καρέλια" αν υιοθετηθούν οι προτάσεις της Κομισιόν οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση των λεπτών τσιγάρων τύπου slim. Η καπνοβιομηχανία "Καρέλια" έχει το 40% της παραγωγής της στο slim, συνεπώς θα χαθεί άμεσα το 40% των θέσεων εργασίας (τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι)".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση "οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική Αλογοσκούφη αύξησε ακόμα περισσότερο τη φορολογία και την τιμή στα φτηνά τσιγάρα καθώς επίσης και στον καπνό για στριφτά τσιγάρα, ενώ άφησε άθικτη την φορολογία και την τιμή των ακριβών τσιγάρων".

Από την πλυρά του ο κ. Πετράκος δήλωσε ότι "η τρικομματική κυβέρνηση προωθεί αποκλειστικά όλες τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Είναι φανερό ότι η εισήγηση της Κομισιόν  για την απαγόρευση των τσιγάρων τύπου slim είναι φωτογραφική υπέρ συγκεκριμένων πολυεθνικών και εις βάρος της τοπικής βιομηχανίας. Επιπλέον με την αύξηση της φορολογίας και της τιμής των φτηνών τσιγάρων καταλύεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των φτηνών τσιγάρων που παράγει η μοναδική τοπική καπνοβιομηχανία υπέρ των εισαγόμενων και ακριβών τσιγάρων των πολυεθνικών.  Επίσης η πολιτική αυτή αντικειμενικά ενισχύει το λαθρεμπόριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2005 το λαθρεμπόριο ήταν 3% και το 2012 πλησίασε το 17% και με τη νέα αύξηση είναι πιθανό να ξεπεράσει το 20%. Για όλους αυτούς τους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ήταν και είναι ριζικά αντίθετος με τις αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να ανατραπούν".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER