Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 13:24

Ερώτηση Γιαννακάκη για τους καταυλισμούς τσιγγάνων στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ερώτηση Γιαννακάκη για τους καταυλισμούς τσιγγάνων στην Πελοπόννησο

Οι καταυλισμοί των Ρομά στην περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν το θέμα της ερώτησης που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας η βουλευτής Β' Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριoι Υπουργοί,

Η ένταξη των Ρομά στον κοινωνικό ιστό αποτελεί πάγιο στόχο των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος προωθείται μέσω προγραμμάτων τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Παρόλα αυτά η ένταξη των Ρομά στην Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε υστέρηση, ενώ, παράλληλα, παρατηρείται παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ίδιοι έχουν υπάρξει θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου απαίτησε την διάλυση των υφιστάμενων καταυλισμών Ρομά της περιφέρειάς του. Επιπροσθέτως, φέρεται να δήλωσε ότι υποστηρίζει πολιτικές σύγχρονες για την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία, με ίσα δικαιώματα. Προφανώς η πρόταση για διάλυση των καταυλισμών αποτελεί ένα άλμα λογικής, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με μία νουνεχή σύγχρονη πολιτική, ενώ δεν υπήρξε καμία νύξη σε εφαρμογή προγραμμάτων ένταξης και στα αποτελέσματα αυτών.

Βάσει των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

  1. Ποια ενταξιακά προγράμματα βρίσκονται σε εφαρμογή στην συγκεκριμένη περιφέρεια και ποια τα αποτελέσματα αυτών;

  2. Η παράνομη συμπεριφορά ατόμων Ρομά δικαιολογεί ολιστικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης, όπως προτείνονται από τον εν λόγω περιφερειάρχη;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Γιαννακάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER