Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 10:47

Καθησυχαστικός ο Σαμπαζιώτης για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καθησυχαστικός ο Σαμπαζιώτης για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την διοικητική συγχώνευση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας επιχειρώντας να καθησυχάσει, όσους φοβούνται ότι πρόκειτια για προσπάθεια υποβάθμισης του δεύτερου ιδρύματος εξέδωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η οποία έχει ως εξής: 

"Σε σχέση με τον θόρυβο που προεκλήθη από την δημοσίευση του νέου κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα ήθελα να καθησυχάσω και να διαβεβαιώσω όλους τους Μεσσήνιους ιδιαίτερα τους κατοίκους της Τριφυλίας ότι ουδεμία υποβάθμιση πρόκειται να υποστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Μοναδικός στόχος της διοικητικής διασύνδεσης είναι η δημιουργία ενός νομικού προσώπου ώστε να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των οικονομικών των δύο νοσοκομείων και η μείωση της σπατάλης αφού έτσι θα μπορούν τα δύο ιδρύματα να έχουν κοινό σύστημα προμηθειών. Καμία μείωση προσωπικού από τη διοικητική συνένωση δύο ιδρυμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει αφού το κάθε νοσοκομείο θα συνεχίσει να έχει το δικό του οργανόγραμμα και τον δικό του προϋπολογισμό. Ο πολίτης που θα επισκέπτεται το κάθε νοσοκομείο και ειδικά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καμία διαφορά σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας που του παρείχοντο μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να αντιληφθεί παρά μόνο αναβάθμιση τους και καλύτερη εξυπηρέτηση. Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει ισχυρή η δέσμευση του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου για την ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όπως αυτή αποτυπώθηκε αλώστε και από την πλήρη χρηματοδότηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 2012 αλλά και από την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού του 2013"

 

 

Δημήτρης Σαμπαζιώτης

Βουλευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.

Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER