Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 07:08

Δεν είδε τον Δένδια η μεσσηνιακή αντιπροσωπεία

Γράφτηκε από την

Σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσήνη και ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) ζήτησε χθες από το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια αντιπροσωπεία από τη Μεσσηνία. Τα αιτήματα υπέβαλαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος μαζί με το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο, Δημήτρη Σαμπαζιώτη και Δημήτρη Κουκούτση και τους επικεφαλής των τριών μειοψηφιών του Δήμου Μεσσήνης.

Σύμφωνα με το κ. Αναστασόπουλο, αν και το ραντεβού ήταν κανονισμένο με τον κ. Δένδια, επειδή ο υπουργός ήταν απασχολημένος στο Μέγαρο Μαξίμου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του Δ. Περδίκη. Ο κ. Περδίκης δεσμεύτηκε πως στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των αστυνομικών υπηρεσιών στη Μεσσηνία, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις τους.

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο επισυνάπτονται επιστολές όλων των δημάρχων της Μεσσηνίας καθώς και του προέδρου της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας Θανάση Ψαρούλη. 

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, από τη μεριά τους οι δήμαρχοι και οι βουλευτές επέμειναν στην ίδρυση ΤΑΕ με έδρα τη Μεσσήνη με περιοχή δράσης όλο το νομό, αναζητώντας μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα της εγκληματικότητας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων. Επίσης, ζητήθηκε να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που θα συμβάλλει στην εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσήνη. 

 

Κ.Δ.