Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 18:39

Ο Γρ. Αποστολάκος για την Ε' Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαιώνιση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στην Ε′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης αποτελεί η Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη σχετική Ερώτηση που είχε απευθύνει ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.
«Η πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οδηγεί νομοτελειακά στην υπολειτουργία και στο κλείσιμο της Εφορείας στην Σπάρτη. Μία εξέλιξη που είναι σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών και του πολιτισμού. Παράλληλα αποτελεί μνημείο αναλγησίας και αδιαφορίας απέναντι σε εκατοντάδες εργαζομένους, επιστήμονες, εξειδικευμένο τεχνικό και εργατικό προσωπικό, που επί τόσα χρόνια προσέφεραν στις Εφορείες του Υπουργείου Πολιτισμού ανά την Ελλάδα και τώρα τους πετάνε κυριολεκτικά στο δρόμο» ήταν το σχόλιο του κ. Αποστολάκου.
Στην Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Γ. Ντόλιου, δίνεται καταρχήν αρνητική απάντηση στην προοπτική κατάργησης του περιοριστικού χρονικού ορίου των 24 μηνών για τις συμβάσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα στις Εφορείες Αρχαιοτήτων. Ίδια άλλωστε απάντηση δίνεται και στο ενδεχόμενο μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου. Επιπλέον και παρότι μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού παρέπεμπε στο Υπουργείο Εσωτερικών ως υπεύθυνο για την επίλυση και την καθυστέρηση του ζητήματος, το τελευταίο υποδεικνύει το πρώτο ως αποκλειστικά αρμόδιο για την πρωτοβουλία σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για ενδεχόμενη εξαίρεση από τους ανωτέρω περιορισμούς, για τους εξειδικευμένης ειδικότητας εργαζόμενους στις Εφορείες και στις υπηρεσίες του.
«Οι Υπουργοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να πετούν εκατέρωθεν τους εργαζομένους ως μπαλάκι! Ο ένας δείχνει τον άλλον και κανείς δεν δίνει λύση. Τα σπασμένα όμως της αλλοπρόσαλλης και ανευθυνουπεύθενης πολιτικής της κυβέρνησης τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους» σημείωσε ο Λάκωνας Βουλευτής.     
Ως προς την πρόσληψη νέου μόνιμου επιστημονικού και εργατικού προσωπικού για την κάλυψη των πολυάριθμων κενών οργανικών θέσεων στην Ε′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, ο Υφυπουργός κ. Ντόλιος κάνει γνωστή, για ακόμη μία φορά, την απόφαση της κυβέρνησης για μη πρόσληψη κανενός νέου δημοσίου υπαλλήλου για το 2010 και παρά τα όποια αιτήματα των Υπουργείων. Αντιθέτως, οι διάφορες ανάγκες θα καλυφθούν παροδικά με την επικείμενη έκδοση δύο εγκριτικών αποφάσεων για πρόσληψη 133 ατόμων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 8 μήνες, σε Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Πολιτισμού και 233 ατόμων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων του ίδιου Υπουργείου.
«Από τις επικείμενες όμως προσλήψεις εποχικού προσωπικού αποκλείονται οι νυν εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει 24 μήνες απασχόλησης, οπότε αναγκάζονται να αποχωρήσουν από την εργασία τους. Άρα το πρόβλημα παραμένει. Αλήθεια, αξίζει τέτοια μεταχείριση σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην προστασία, στη συντήρηση και στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας;» αναρωτήθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Αποστολάκος.

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER