Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 21:55

Σύμφωνα με τον Πετράκο, η κυβέρνηση επανεξετάζει την παραμονή του Χημείου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύμφωνα με τον Πετράκο, η κυβέρνηση επανεξετάζει την παραμονή του Χημείου στην Καλαμάτα

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος συμφώνησε με την αναγκαιότητα παραμονής του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Καλαμάτα και υποσχέθηκε να παρέμβει για να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την επισκευή των αποθηκών του Τελωνείου. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Θανάση Πετράκου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μέργος υποσχέθηκε παρέμβαση για την ανάληψη χρημάτων από καταθέσεις επιχειρηματιών που έχουν πάρει πυρόπληκτα δάνεια. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γεώργιο Μέργο και του έθεσε: 

- Την απαράδεκτη ενέργεια των τραπεζών στην Καλαμάτα οι οποίες υφάρπαξαν χρήματα την Παρασκευή 25/1/2013 από τους καταθετικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών πυρόπληκτων δανείων και του ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου την Δευτέρα το πρωί για να επιστρέψουν οι τράπεζες τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταθετών τους. Ο κ. Μέργος απάντησε ότι θα υπάρξει παρέμβαση άμεσα.

- Την ανάγκη να παραμείνει το Γενικό Χημείο του Κράτους στην Καλαμάτα διότι επιτελεί σημαντικό και αναντικατάστατο έργο σε πολλά επίπεδα και επιπλέον ζήτησε την παρέμβασή του για να υπογραφεί άμεσα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του υπουργείου Οικονομικών ώστε να αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας την ολοκλήρωση της επισκευής των αποθηκών του Τελωνείου οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να λειτουργεί η υπηρεσία σε επαρκή, κατάλληλο και ιδιόκτητο χώρο χωρίς να επιβαρύνει το Δημόσιο. Ο γενικός γραμματέας συμφώνησε με την αναγκαιότητα παραμονής του  Γενικού Χημείου του Κράτους στην Καλαμάτα και υποσχέθηκε να παρέμβει για να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την επισκευή των αποθηκών του Τελωνείου". 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER