Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 07:36

Κοινή δήλωση Θαν. Πετράκου - Ν. Πατσαρίνου: "Αποκλειστική ευθύνη στην Περιφέρεια για το Ακρογιάλι"

Γράφτηκε από την
Κοινή δήλωση Θαν. Πετράκου - Ν. Πατσαρίνου: "Αποκλειστική ευθύνη στην Περιφέρεια για το Ακρογιάλι"

"Η ευθύνη για την πορεία του έργου στο Ακρογιάλι και τα προβλήματά της βαρύνουν αποκλειστικά την Περιφέρεια" αναφέρουν σε κοινή δήλωση ο βουλευτής Θαν. Πετράκος και ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πατσαρίνος.



Στη δήλωση αναλυτικά σημειώνουν τα εξής:
"Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την συνήθη τακτική του για μια ακόμη φορά επιχειρεί να ρίξει τις δικές του ευθύνες για το ότι όλα τα έργα της Μεσσηνίας έχουν "κολλήσει" στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στα στελέχη του. Για το έργο της προστασία των ακτών του Ακρογιαλίου ξεπέρασε μαζί με τα παπαγαλάκια του κάθε όριο.
Ο Πετράκος, ο Πατσαρίνος και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνολικά έχουν αγωνιστεί χρόνια για να γίνουν τα έργα προστασίας του Ακρογιαλίου και όλης της περιοχής τα οποία θεωρούν σημαντικά συνεχίζουν και σήμερα να επιμένουν και να τονίζουν ότι το έργο πρέπει και να ολοκληρωθεί και η ποιότητά του να είναι τέτοια που να αντέξει στο χρόνο.
Η ευθύνη για την πορεία του έργου και τα προβλήματά της βαρύνει αποκλειστικά τον φορέα εκτέλεσης που είναι η περιφερειακή αρχή και δεν έχει κανένα δικαίωμα τις δικές της ευθύνες να προσπαθεί να τις φορτώσει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στα στελέχη του. Οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια γιατί σταμάτησαν οι εργασίες σε αυτή τη φάση και ανησυχούν οι πολίτες. Eχει να κάνει με τη μεγάλη έκπτωση ή μήπως με την γνωμάτευση της ποιότητας των υλικών από το ΙΓΜΕ ή και με τα δυο ή υπάρχει άλλη αιτία;
Είναι επιεικώς φαιδρό και ουσιαστικά συκοφαντικό ο κ. Τατούλης και τα παπαγαλάκια του να αφήνουν υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι υπαγόρευσε στους επιστήμονες του ΙΓΜΕ την γνωμάτευσή τους ή ότι ευθύνεται για το αν "δεν υπογράφουν οι επιβλέποντες την καλή εκτέλεση των δύο προβόλων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί" (Εφημερίδα "Φωνή" Δευτέρα 25 Φεβ. 2013 σελ. 8). Οφείλει ο περιφερειάρχης να σοβαρευτεί επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες του για τα λάθη και τις παραλείψεις του και να μην διαστρεβλώνει την αλήθεια και να μεταφέρει τις ευθύνες σε αυτούς που δεν τις έχουν και για το συγκεκριμένο έργο του Ακρογιαλίου. Να σταματήσει να τρομοκρατεί τους υπαλλήλους της Περιφέρειας οι οποίοι έχουν υποχρέωση και δικαίωμα να κάνουν σωστά τη δουλεία τους. Με τη στάση του προσβάλει τους άλλους θεσμούς, τις υπηρεσίες του και την κοινωνία της περιοχής που περιμένει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.
Τέλος εμείς για μια ακόμη φορά τονίζουμε με απόλυτη σαφήνεια ότι είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου αλλά με διασφάλιση της σωστής ποιότητας εκτέλεσης του έργου τουλάχιστον από εδώ και πέρα. Εμείς  πάντοτε θα υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον".


NEWSLETTER