Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 17:05

Αποστολάκος κατά Νικητιάδη για Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε». Με τη φράση αυτή θα μπορούσε να συνοψισθεί η Απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδης στον βουλευτή Ν. Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκο σχετικά με την άδεια εκτέλεσης εθελοντικών εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης από τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης.
«Είναι παράλογο την ώρα που συμπολίτες μας έχουν και εκφράζουν τη διάθεση να προσφέρουν εθελοντικά στη διάσωση της πολιτιστικής και εθνικής μας κληρονομιάς, η κυβέρνηση να τους απαντά αρνητικά. Ουσιαστικά να τους αποθαρρύνει και να τους απογοητεύει» δήλωσε ο κ. Αποστολάκος.
Παράλληλα η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο αν συνυπολογιστεί πως και η ίδια στην Απάντησή της αναγνωρίζει απερίφραστα πως το συγκεκριμένο Θέατρο χρήζει σοβαρών στερεωτικών επεμβάσεων ευρείας κλίμακας τόσο στο κοίλο, όσο και στους ευμεγέθεις και ευπαθείς τοίχους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει υπογραφθεί σχετική Υπουργική Απόφαση ήδη από το καλοκαίρι του 2009 επί Υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά (ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/Α2/Φ1/2357/830/20.7.2009).
«Παρά όμως την παρέλευση από τότε 16 μηνών, δεν έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή παρέμβαση στο Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης. Πολύ δε περισσότερο, δεν έχει ακόμη εκπονηθεί η απαραίτητη μελέτη από ειδικούς επιστήμονες, τις συναρμόδιες Εφορείες και τις Διευθύνσεις του αρμόδιου Υπουργείου, όπως ρητά σημειώνεται και στην προαναφερθείσα Απάντηση του κ. Υφυπουργού» επεσήμανε ο κ. Αποστολάκος.
Για τον λόγο αυτό ο Λάκωνας Βουλευτής επανήλθε με νέα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί :
Για ποιους λόγους επιδεικνύεται αυτή η πολύμηνη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκπόνηση της μελέτης και τη διενέργεια των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης;
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών εκπόνησης της μελέτης και υλοποίησης των εργασιών;

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER