Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 11:53

Συνάντηση Σαμπαζιώτη - Καρνέση για τους παραδρόμους και για τον κόμβο της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση Σαμπαζιώτη - Καρνέση για τους παραδρόμους και για τον κόμβο της Μεσσήνης

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης συναντήθηκε την Πέμπτη 4- 4- 2013   στο ΥΠΕΚΑ με το διευθυντή της Υπηρεσίας Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου Γιάννη  Καρνέση. Τα αίτια της παραπάνω συνάντησης ήταν: 

 

α) Στην περιοχή Θουρίας Μικρομάνης ο δεξιός παράπλευρος του αυτοκινητόδρομου διακόπτεται από την υφιστάμενη (εκτός λειτουργίας σιδηροδρομική γραμμή) με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση των κατοίκων προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της περιοχής. Για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της επικοινωνίας απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Ο.Σ.Ε. για την επίχωση. Με την παρέμβαση του Βουλευτή ο κ. Καρνέσης επικοινώνησε με τον Ο.Σ.Ε. και διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες και εντολή προς τον παραχωρησιούχο ΜΟΡΕΑ Α.Ε. για την άμεση αποκατάσταση του δρόμου εντός των τρεχουσών ημερών.

β) Στον κόμβο της Μεσσήνης τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς. Αίτια των ατυχημάτων εκτός των άλλων είναι και διάφορες παραλήψεις που υπάρχουν στον φωτισμό και την σήμανση του συγκεκριμένου κόμβου λόγω της ιδιότυπης κατασκευής του. Μετά τα παραπάνω ο Βουλευτής ζήτησε να ληφθεί άμεσα μέριμνα για την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων επαρκώς φωτισμένων ώστε να είναι ορατές και την νύκτα, να τοποθετηθεί επαρκής φωτισμός στον κόμβο, να τοποθετηθούν αντανακλαστικά φώτα στην μπάρα, και να τοποθετηθούν δύο (2) φωτεινοί σηματοδότες επί της εθνικής οδού με παλλόμενο κίτρινο φως και σε ικανή απόσταση πριν από τον κόμβο ώστε τα οχήματα να μειώνουν την ταχύτητα τους και οι οδηγοί να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις συμφωνούν απολύτως και με τις προτροπές εγγράφου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, Τμήμα Τροχαίας προς την ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.. Ο κ. Καρνέσης επικοινώνησε με τον παραχωρησιούχο ΜΟΡΕΑ Α.Ε. και δεσμεύθηκε πως σε εύλογο χρονικό διάστημα θα διευθετηθούν οι παραπάνω παραλήψεις ώστε ο κόμβος της Μεσσήνης να γίνει απόλυτα ασφαλείς για τους διερχόμενους πολίτες.

Ο κ. Σαμπαζιώτης ευχαρίστησε τον κ. Καρνέση για την άμεση ανταπόκριση προς τα εύλογα αιτήματά του καθόσον με την πραγματοποίησή τους θα λυθούν δύο σημαντικά προβλήματα για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες του Νομού μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Σαμπαζιώτη

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER