Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 12:18

Δαβάκης: "Μετά τις Εφορίες ακολουθούν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στη Λακωνία;"

Γράφτηκε από την

Το σχεδιασμό αλλά και τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο Γύθειο και τους Μολάους, ζητά να πληροφορηθεί με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

 

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση του κ. Δαβάκη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση έχει ως εξής:

"Εντείνεται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η φημολογία ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της, σκοπεύει να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας κατά τους επόμενους μήνες, υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο Γύθειο και τους Μολάους, δημιουργώντας για μια ακόμη φορά σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και γενικότερα των πολιτών των περιοχών αυτών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα εξυπηρετούν τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Λακωνίας, όπως για παράδειγμα τους κατοίκους των Βατίκων και της Ελαφονήσου, οι οποίοι μετά δε και την κατάργηση του ΙΚΑ της Νεαπόλεως Βοιών, αναγκάζονται να μεταβούν ως τους Μολάους για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Γύθειο, που εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους των Καλλικρατικών Δήμων της Ανατολικής Μάνης αλλά και του γειτονικού Δήμου Ευρώτα.

Την ταλαιπωρία και τα έξοδα των κατοίκων αυτών των περιοχών, αλλά και των υπαλλήλων των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων, που και αυτοί διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να μεταβούν στην εργασία τους, είναι περιττό για μία ακόμη φορά να αναλύσουμε.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Ποίος ο σκοπός της συγκεκριμένης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Λακωνία (εάν οι φήμες αληθεύουν) και τι επιτυγχάνεται σε κόστος αλλά και ανθρώπινο δυναμικό με αυτήν την επιλογή;".