Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 13:38

Μαυραγάνης προς Δαβάκη: "Εξασφαλισμένη η εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων από τα Τελωνεία Γυθείου και Νεαπόλεως Βοιών"

Γράφτηκε από την

Το ζήτημα της λειτουργίας των τελωνειακών υπηρεσιών της Λακωνίας και συγκεκριμένα των Τελωνείων Γυθείου και Νεαπόλεως Βοιών, ήταν το αντικείμενο της Παρεμβάσεως του Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Στην απάντηση του ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης, διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη, ότι δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής κάποια απόφαση από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που είναι αρμόδια για την σύνταξη έκθεσης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ αυτών και των Τελωνείων Α τάξης και Β τάξης, όπως τα Τελωνεία Γυθείου και Νεαπόλεως Βοιών. Επίσης του ανέφερε ότι οι οριστικές αποφάσεις για τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων αλλά και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους, θα ληφθούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος ο Υφυπουργός κατέληξε ότι και στην περίπτωση που τελικά αποφασισθεί η αναδιοργάνωση των Τελωνείων Γυθείου και Νεαπόλεως Βοιών, οι αρμοδιότητες που αυτά θα έχουν, θα εξασφαλίζουν την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών της Λακωνίας.