Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 14:39

Συναντήσεις Πετράκου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Συναντήσεις για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας είχε ο βολυευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο κ. Πετράκος συναντήθηκε την Πέμπτη με το Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο και του έθεσε την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης των απαραίτητων έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας. Σήμερα Παρασκευή συζήτησε με την Διοικήτρια της ΥΠΑ Φώφη Παπαδημητροπούλου για το ίδιο θέμα.

Μετά τις συζητήσεις ο Θανάσης Πετράκος τονίζει τα εξής:

  1. Είναι θετικό ότι από τις 30 Μαΐου θα τεθεί:

  1. Σε λειτουργία και το ραδιοβοήθημα ILS (Σύστημα Αυτόματης Προσγείωσης) της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο θα συμπληρώσει τα υφιστάμενα ραδιοβοηθήματα VOR και D.M.E. της ΥΠΑ.

  2. Η ΥΠΑ λόγω της αυξησης της αεροπορικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο  προγραμμάτισε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα του αερολιμένα οι όποιες θα τεθούν σε λειτουργία και αυτές στις 30 Μαΐου. Συγκεκριμένα:

  • Προσθήκη 2ου X-Ray ελέγχου χειραποσκευών.

  • Προσθήκη 5ου check in counter.

  • Δημιουργία 2ης ροής διαβατηριακού ελέγχου.

  • Δημιουργία μιας επιπλέον εξόδου σε κάθε μία από τις δύο (2) αίθουσες αναχωρήσεων.

  1. Αποτελεί όμως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι το ΓΕΑ δεν έχει απαντήσει ακόμη στην ΥΠΑ για να διατεθούν:

  • Ο χώρος στάθμευσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών προκειμένου να εξυπηρετείτε η στάθμευση αεροσκαφών businessaviation.

  • Και να παραχωρηθεί έκταση 100 περίπου στρεμμάτων που θα επιτρέψει την επέκταση του υφιστάμενου δαπέδου στάθμευσης πολιτικών αεροσκαφών.

  1. Επίσης είναι ιδιαίτερο αρνητικό το ότι παρότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη από την ΥΠΑ για την επέκταση και αναδιαμόρφωση του υφιστάμενου κτιρίου του αεροσταθμού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, το έργο δεν έχει υλοποιηθεί λόγω έλλειψης κονδυλίων και εμπλοκής του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Θανάσης Πετράκος πρότεινε να ενταχθεί το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ ώστε να υλοποιηθεί άμεσα. Ο κ. Σταθόπουλος και η κ. Παπαδημητροπούλου δεσμευτήκαν ότι θα εξετάσουν την πρόταση του βουλευτή Μεσσηνίας και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν νέα συνάντηση.

Επίσης ο Θανάσης Πετράκος δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας όσο και τον Αρχηγό του ΓΕΑ για να ζητήσει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ΥΠΑ από το ΓΕΑ. Επίσης θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών κ. Καλογιάννη για να του ζητήσει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Τέλος ο βουλευτής Μεσσηνίας για μια ακόμη φορά τονίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας πράγμα που θα ζητήσει και στις συναντήσεις του με κυβερνητικά στελέχη.

Από το Γραφείο Τύπου του Θανάση Πετράκου