Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 13:47

Ερώτηση Πετράκου για σχολικό συγκρότημα των Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Πετράκου για σχολικό συγκρότημα των Γαργαλιάνων

Ερώτηση για την κατασκευή του νέου Γυμνασίου - Λυκείου στους Γαργαλιάνους κατέθεσε ο βουλευτής Θαν. Πετράκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η μελέτη του έργου ξεκινά στις 24/05/2011 με την παραχώρηση του οικοπέδου στον ΟΣΚ για την ανέγερση του Γυμνάσιου-Λυκείου Γαργαλιάνων.

Στις 28/07/2011 εγκρίνεται η αρχιτεκτονική προμελέτη του έργου. Την 15/12/2011 με έγγραφο του ΟΣΚ ζητείται από τον υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η ανάθεση στην ΟΣΚ Α.Ε. των αρμοδιοτήτων για τη μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη, κατασκευή και διοίκηση του έργου, προκειμένου να καταστεί σύντομα δυνατή η κατασκευή του έργου από κονδύλια του προγράμματος ΕΣΠΑ.      

Επειδή δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη τοποθέτηση των υπουργών, ο ΟΣΚ επανέρχεται με έγγραφο την 01/04/2013 στους αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στ. Καλογιάννη και υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κων. Αρβανιτόπουλο και ζητά την ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του έργου, ώστε να απορροφηθούν κονδύλια του προγράμματος ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Την ίδια χρονική στιγμή η μελέτη εφαρμογής αρχιτεκτονικών και στατικών του διδακτηρίου είναι έτοιμη για έγκριση».                                                                    Καταλήγοντας ο κ. Πετράκος ζητεί να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς: 

- Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν τοποθετούνται στα παραπάνω έγγραφα, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των πιθανοτήτων απορρόφησης των κονδυλίων ΕΣΠΑ Πελοποννήσου 2007-2013 για την κατασκευή ενός τόσου αναγκαίου διδακτηρίου.  

- Αν θα επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ άμεσα η κατασκευή του νέου Γυμνάσιου – Λυκείου Γαργαλιάνων και να κατασκευαστεί άμεσα, δεδομένου ότι από πλευράς του ΟΣΚ Α.Ε. έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER