Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 17:19

Ερώτηση Βουδούρη για το πολυτεκνικό επίδομα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αφορούν στην κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος.
Το πολυτεκνικό επίδομα αποτελεί ουσιαστική συμβολή της πολιτείας στην ανατροφή των παιδιών των 160.000 περίπου πολύτεκνων οικογενειών και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η  ενδεχόμενη κατάργησή του απαιτεί επαναξιολόγηση. Επίσης, αποτελεί κίνητρο για την απόκτηση περισσοτέρων παιδιών από νέα ζευγάρια, σε μια εποχή που η υπογεννητικότητα και η γήρανση του ανθρώπινου δυναμικού της Χώρας αξιολογούνται ως αρνητικοί παράγοντες τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για τα οξύτατα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χώρα μας παρουσιάζει το χαμηλότερο συντελεστή γονιμότητας πανευρωπαϊκά, καθώς επίσης ότι ενώ για την αύξηση του πληθυσμού απαιτείται συντελεστής γεννήσεων άνω του 2,11 παιδιά ανά ζευγάρι, στην χώρα μας ο συντελεστής αυτός είναι μόλις 1,28 παιδιά ανά ζευγάρι.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αν προτίθεται να επαναξιολογήσει την πιθανή κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος.

Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER