Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 17:54

Γρ. Αποστολάκος: Αντιφατικές απαντήσεις υπουργείων για συμβασιούχους Εφορείας Αρχαιοτήτων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Ερώτηση του Βουλευτή Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου απάντησε μετά το Υπουργείο Εσωτερικών, το συναρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Στην Απάντηση γίνεται εκ νέου υπενθύμιση της περιοριστικής διάταξης σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες η απασχόληση εργαζομένων στην ίδια θέση με σύμβαση εργασίας στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα στις Εφορείες Αρχαιοτήτων.
Ωστόσο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδης, ο οποίος υπογράφει την Απάντηση, σημειώνει πως «το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως μας έχει ενημερώσει, μελετά συνολικά το ζήτημα των περιορισμών που τίθενται στο ΠΔ 164/2004 για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα προβλήματα που αυτοί δημιουργούν και προτίθεται να προβεί σε μία συνολική αντιμετώπισή του. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης αυτής θα ενταχθεί και το θέμα των εκτάκτων αρχαιολόγων, για το οποίο η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ. έχει ήδη κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί».  
Παράλληλα, για τη στελέχωση των κενών στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όπως αποτυπώνεται και στην Απάντηση, έχει καταλήξει στις λύσεις των μετατάξεων και της ανακατανομής του υπηρετούντος προσωπικού, σε συνδυασμό με την πρόσληψη νέων υπαλλήλων που έχουν επιτύχει στον διαγωνισμό 2Κ/2009 του ΑΣΕΠ. Ενώ για όσα κενά παραμείνουν, θα προκριθεί η κάλυψή τους με έκτακτο προσωπικό, από το οποίο όμως εξαιρούνται όσοι έχουν εργαστεί τους προηγούμενους 24 μήνες.
«Η Απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την εκατέρωθεν επίρριψη ευθυνών μεταξύ των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών για το ζήτημα των συμβασιούχων του πρώτου. Παράλληλα αποκαλύπτεται ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων, αφού ο ένας Υπουργός ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και κανείς δεν δίνει λύση» τόνισε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.
«Υπενθυμίζω πως στην Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Γ. Ντόλιου αναφέρονταν ξεκάθαρα πως “η πρωτοβουλία νομοθετικής ρύθμισης για εξαίρεση εξειδικευμένων ειδικοτήτων εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού από τους ανωτέρω περιορισμούς (24 μήνες) ανήκει στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού”. Μετά την παρέλευση μερικών μόνο ημερών, έρχεται σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού, κ. Γ. Νικητιάδης και υποστηρίζει ότι “το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (…) μελετά συνολικά το ζήτημα των περιορισμών που τίθενται στο ΠΔ 164/2004 για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα προβλήματα που αυτοί δημιουργούν και προτίθεται να προβεί σε μία συνολική αντιμετώπισή του”. Μετά από αυτές τις απαντήσεις, ποιον να πιστέψεις; Το Υπουργείο Εσωτερικών ή το Πολιτισμού; Απορώ, οι συναρμόδιοι Υπουργοί συνεργάζονται, μιλάνε, συνεννοούνται; Μάλλον όχι, όπως προκύπτει και από τις αλληλοσυγκρουόμενες και αντιφατικές Απαντήσεις τους. Είναι τραγελαφικό, με ολέθρια όμως αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους» επεσήμανε ο Λάκωνας Βουλευτής. 

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER