Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 21:54

Αρνητικός ο Καστανίδης στην ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη προς το βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη, σχετικά με ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη.
Στην απάντησή του ο κ. Καστανίδης αναφέρει πως δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για τη στελέχωσή του όπως ενημέρωσε, μετά από σχετικό αίτημα, το υπουργείο ο γενικός επίτροπος της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Ο επίτροπος πρότεινε δε ως λύση τη μεταφορά των απαιτούμενων οργανικών θέσεων από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία Τρίπολης, Καλαμάτας και Αθηνών με αντίστοιχη μείωση των κατανεμημένων σε αυτά οργανικών θέσεων. Ωστόσο, οι διευθύνοντες τα Διοικητικά Πρωτοδικεία Τρίπολης, Καλαμάτας και Αθηνών απέστειλαν σχετικά έγγραφα προς το γενικό επίτροπο με τα οποία εξέφρασαν τη διαφωνία τους ως προς τη μεταφορά οργανικών θέσεων τόσο των δικαστικών λειτουργών, όσο και των δικαστικών υπαλλήλων και επιμελητών δικαστηρίων επειδή θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους με δεδομένο και το μεγάλο όγκο των δικαστικών εκκρεμοτήτων.
Και η απάντηση του υπουργού καταλήγει ως εξής: "Οπως λοιπόν προκύπτει εκ των ανωτέρω εκτεθέντων και επί πλέον λόγω του αυξημένου αριθμού των αιτήσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων προς συνταξιοδότηση δεν μπορεί να υποστηριχθεί επί του παρόντος και μέχρι να εξασφαλισθεί το αναγκαίο προσωπικό η διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος ίδρυσης Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER