Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 13:51

Ερώτηση Αποστολάκου για τις ΔΟΥ Λακωνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. του Νομού Λακωνίας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Οι επιπτώσεις της εφαρμογής του Μνημονίου γίνονται καθημερινά, ολοένα και πιο αισθητές στους Έλληνες. Η κυβέρνηση στη βάση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα λόγω Μνημονίου, σχεδιάζει και υλοποιεί αποφάσεις που μεταβάλουν άρδην δεδομένα και κεκτημένα δεκαετιών σε όλους τους τομείς και συνήθως εις βάρος των πολιτών.
Στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδιασμών εντάσσεται και η αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν και στον τύπο (Το Βήμα της Κυριακής 05.12.2010), το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση 71 εφορειών Β′ τάξης και την συγχώνευση 30 εφορειών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μεταξύ των Δ.Ο.Υ. που έχουν μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβάνονται αρκετές που εδρεύουν σε πόλεις και κωμοπόλεις του Νομού Λακωνίας. Συγκεκριμένα εξετάζεται η κατάργηση των εφορειών Γυθείου, Μολάων, Νεάπολη Βοιών, Σκάλας, Κροκεών και Αερόπολης.
Μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει αναστάτωση, ταλαιπωρία και νέο κόστος στους φορολογούμενους και ιδιαίτερα στους επαγγελματίες των συγκεκριμένων περιοχών. Ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις των περιοχών με την πρωτεύουσα του Νομού, τη Σπάρτη, μόνο στην οποία φαίνεται να διατηρείται η εκεί Δ.Ο.Υ.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός
Εξετάζει το υπουργείο την κατάργηση των εφορειών Γυθείου, Μολάων, Νεάπολη Βοιών, Σκάλας, Κροκεών και Αερόπολης;
Πως θα εξυπηρετούνται στο εξής οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών;

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. ΑποστολάκουΠροσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER