Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 07:21

Σύσκεψη για την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη για την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια

Παρουσία της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα η σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, με θέμα την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος", στο πλαίσιο των δράσεων για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, καθώς επίσης εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγοι Νικόλαος Παπαγιανόπουλος  και Σωτήριος Γεωργακόπουλος αντίστοιχα, οι γενικοί επιθεωρητές Νοτίου Ελλάδος της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγοι Ιωάννης Δικόπουλος και Δημοσθένης Καβέτσος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αντιπύραρχος Ηλίας Γιόβας, καθώς και άλλοι αξιωματικοί. 

Θα συμμετέχει επίσης ο διοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Σεραφείμ Χατζημιχαηλίδης, και άλλοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ακόμη, στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι των τελωνειακών αρχών και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, των Ενώσεων Ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτορείων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της ΔΕΗ, επαγγελματικών σωματείων, του Ερυθρού Σταυρού, όπως επίσης εκπρόσωποι ΜΚΟ και εθελοντικών ομάδων.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Σήμερα Σάββατο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, μισή ώρα πριν την έναρξη της πρωινής σύσκεψης, θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Καλαμάτας με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν πέρσι κατά την καταδίωξη κακοποιών στην οδό Ευριπίδου, στην Καλαμάτα. 

Στις 8 το βράδυ ο κ. Δένδιας θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Belvedere" στη Βέργα. 

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού στη Μεσσηνία ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, με συνάντηση που θα έχει στις 11.30 το πρωί στο Δημαρχείο Πύλου - Νέστορος με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη.


NEWSLETTER