Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 22:00

Περιοδεία Πετράκου σε Κυπαρισσία και καμένα

Γράφτηκε από την

Επίσκεψη στην Κυπαρισσία πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος χθες. Επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια και τους αντιδημάρχους Γιώργο Σαμπατζιώτη και Παναγιώτη Τσίγγανο. 

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν το βουλευτή και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η περιοχή από την πυρκαγιά της προηγούμενης εβδομάδας. Στη συνέχεια ο Θανάσης Πετράκος επισκέφτηκε μαζί τους την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συζήτησε με τους πυροσβέστες την κατάσβεση της πυρκαγιάς της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Αμέσως μετά επισκέφτηκαν τις καμένες αγροτικές εκτάσεις, όπου ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής και τον κίνδυνο που αντιμετώπισε και η ίδια η πόλη, αφού η φωτιά λόγω των ισχυρότατων ανεμών έφτασε στα σπίτια. 

Οπως ανακοινώθηκε, ο κ. Πετράκος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στην Βουλή και θα ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία: Να γίνει έγκαιρη εκτίμηση και καταγραφή όλων των ζημιών δεύτερον. Να υπάρξει άμεση αποζημίωση των πληγέντων για το σύνολο της ζημιά; που υπέστησαν, και για την απώλεια της παραγωγής και για το φυτικό κεφάλαιο - η ζημιά του οποίου είναι πολύ σημαντική αφού χάθηκε ο παραδοσιακός ελαιώνας της πόλης τον οποίο το ΣτΕ είχε χαρακτηρίσει Μνημείο της Φύσης. Να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Μεσσηνία με προσωπικό και μέσα - μεταξύ αυτών και εναέρια μέσα που πρέπει να εδρεύουν στο κρατικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Επίσης να προβλεφθεί η αποζημίωση των εθελοντών για τα καύσιμά τους ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τον Θανάση Πετράκο συνόδευαν τα μέλη της ΝΕ Μεσσηνίας Ιωάννα Μαραβελή, Μπάμπης Καλογερόπουλος και Τάκης Νασόπουλος.