Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 12:52

Ερώτηση Σαμπαζιώτη για τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Σαμπαζιώτη για τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών

Την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του Αγρότη & της Αγρότισσας ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης  μαζί με 21 άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Με την ερώτηση τους οι 22 Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και προτείνουν την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος με 37 χρόνια ασφάλισης.  

Συγκεκριμένα η ερώτηση  αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού χαροποίησε τους αγρότες μας, γιατί αίρεται η αδικία απέναντί τους.

Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε εργασίες βαριές και ανθυγιεινές (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ) δικαιώνονται από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού.

Κύριε Υπουργέ,

Η Αγρότισσα όμως είναι σήμερα η μόνη εργαζόμενη γυναίκα η οποία συνταξιοδοτείται στο 62ο  έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και στο 67ο έτος, εάν δεν έχει 40 χρόνια ασφάλισης.

Πρέπει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας, να μειωθεί από το 62ο έτος της ηλικίας της στο 60ο έτος με 37 τουλάχιστον χρόνια ασφάλισης.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε και πότε, σχετικά με την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο έτος της ηλικίας τους στο 62ο έτος;

β) Τι προτίθεσθε να πράξετε, σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος της ηλικίας της με 37 χρόνια ασφάλισης;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER