Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 21:57

Απάντηση Αποστολάκη σε Λαμπρόπουλο: Αοριστολογίες αντί για πολιτική ελαιολάδου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αοριστολογίες απάντησε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου για ζητήματα πολιτικής ελαιολάδου, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή.
Εισαγωγικά ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στις χαμηλές τιμές και την ψαλίδα που υπάρχει ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και τις τιμές στο ράφι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι παραγωγοί στη Μεσσηνία το πωλούν 2 ευρώ το κιλό και ο καταναλωτής το αγοράζει στα σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας μέχρι και 6 ευρώ.
Απαντώντας η κ. Αποστολάκη αναφέρθηκε γενικόλογα στην… Κοινοτική πολιτική και απαρίθμησε για μια ακόμη φορά τα μέτρα που μέχρι τώρα δεν έφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα, ακολουθώντας την πρακτική των προκατόχων της από τη Νέα Δημοκρατία.
Επανερχόμενος ο κ. Λαμπρόπουλος ζήτησε κίνητρα για την τυποποίηση του προϊόντος και υπενθύμισε ότι όταν το 2003 είχε καταθέσει ερώτηση για την ψαλίδα της τιμής παραγωγού-καταναλωτή, ο τότε υφυπουργός Εμπορίου Μ. Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει έκπληκτος, το 2008 επαναλήφθηκε η ερώτηση και το 2010 συζητούμε για… τα ίδια.
Η κ. Αποστολάκη αντέτεινε ότι "πρέπει να σταματήσουμε να σχολιάζουμε την πραγματικότητα, να παριστάνουμε τους έκπληκτους ή να εξαγγέλουμε πυροτεχνήματα" θεωρώντας προφανώς φυσιολογική την ψαλίδα καθώς "ζούμε σε μια εποχή με πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο σε ό, τι αφορά τις εθνικές πολιτικές, τις εθνικές νομισματικές πολιτικές, τις εθνικές δημοσιονομικές πολιτικές, τις πολιτικές τιμών". Και ούτε λίγο, ούτε πολύ χρέωσε τους αγρότες με την ευθύνη επειδή "είναι διαιρεμένοι, ανοργάνωτοι και μέσα σε μια ατομική πορεία διαχείρισης του παραγόμενου προϊόντος".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER