Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 21:12

Ο Αποστολάκος για τα νοθευμένα λάδια στις ΗΠΑ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Ν.Δ. Νομού Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέκυψαν από έρευνες έγκριτων Πανεπιστημίων και φορέων των Η.Π.Α. Μέγα μέρος ιταλικών και ισπανικών ελαιολάδων που κυκλοφορούσαν στην αγορά της Αμερικής ως extra παρθένα ελαιόλαδα, αποδείχθηκε ότι ήταν νοθευμένο.
Το διατροφικό αυτό σκάνδαλο σε βάρος των Αμερικάνων καταναλωτών που τροφοδοτούνταν από φθηνότερα, αλλά ψευδεπίγραφα extra παρθένα Ιταλικά και Ισπανικά ελαιόλαδα, ήταν η κύρια αιτία του αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των ελληνικών ελαιολάδων.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προώθησης και προβολής του Ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό.
Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της ποιότητας του Ελληνικού ελαιολάδου πρέπει να στηριχθεί με άμεσα κυβερνητικά μέτρα και όχι με ευχολόγια. Το Ελληνικό ελαιόλαδο αποτελεί βασικό και κύριο συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Δεν είναι τυχαίο που η UNESCO το αναγνωρίζει ως κομμάτι της άυλης παγκόσμιας κληρονομιάς».

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER