Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 18:54

Πατριανάκου: "Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης σε Μολάους και Γύθειο, ίσως και σε Νεάπολη"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πατριανάκου: "Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης σε Μολάους και Γύθειο, ίσως και σε Νεάπολη"

"Αποφασίστηκε για τους Μολάους και το Γύθειο και εξετάζεται και για τη Νεάπολη η σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης" όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της βουλευτού Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την αστοχία των αποφάσεων που ελήφθησαν από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αναστολή από 1ης Ιουλίου 2013 της λειτουργίας των Παραρτημάτων του στους Μολάους και στο Γύθειο και για τη μεταφορά των ασφαλιστικών τους περιοχών στο Τοπικό Υποκατάστημα Σπάρτης, είχε καταδείξει η Φεβρωνία Πατριανάκου με σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή.

Η Βουλευτής Λακωνίας είχε ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό να ιδρύσει Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νεάπολη και στη Σκάλα και να επανεξετάσει άμεσα τις αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των Παραρτημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μολάων και Γυθείου.

Για το ίδιο θέμα, η Βουλευτής είχε καταθέσει και αναφορά στη Βουλή, κατόπιν σχετικής επιστολής των εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μολάων.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης απαντώντας στη Βουλευτή επεσήμανε ότι προκειμένου να μην διαταραχθεί η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων, λόγω της αναστολής λειτουργίας των Παραρτημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μολάων και Γυθείου, αποφασίστηκε να συσταθούν Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης και στις δύο πόλεις. Ήδη για τους Μολάους εκδόθηκε η Υ10/108/13-06-2013 απόφαση για τη σύσταση του Γραφείου από 2 Ιουλίου 2013, ενώ αναμένεται και η έκδοση της σχετικής απόφασης για το Γύθειο.

Ο Υπουργός, απαντώντας στο αίτημα που είχε διατυπώσει η Φεβρωνία Πατριανάκου για την ανάγκη ίδρυσης Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στη Νεάπολη, ανακοίνωσε ότι «Σχετικά με τη Νεάπολη Λακωνίας σας ενημερώνουμε ότι παρότι μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται η λειτουργία Γραφείου, η Διοίκηση του Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής, προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να συσταθεί Γραφείο στη Νεάπολη Λακωνίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής».

Τα Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης στελεχώνονται με 1-3 υπαλλήλους, ανάλογα με τα μεγέθη της περιοχής που εξυπηρετούν και τις ανάγκες σε προσωπικό των υποκαταστημάτων στα οποία ανήκουν.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι οι σημαντικές δομικές αλλαγές που επήλθαν τα τελευταία χρόνια στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση του αριθμού των υπηρετούντων υπαλλήλων και το «πάγωμα» των προσλήψεων, επιβάλλουν τον επανασχεδιασμό της οργανωτικής δομής του Ιδρύματος.

Στην απάντησή του ο κ. Βρούτσης παραθέτει στοιχεία για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω διαδικτύου στους συναλλασσόμενους με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για τη δυνατότητα επέκτασης και αναβάθμισής τους, ενώ αναφέρει και ενδεικτικά ποσοτικά αποτελέσματα της χρήσης των υπηρεσιών αυτών. Τονίζει δε ότι κύριο στόχο του Ιδρύματος αποτελεί η πρόσβαση των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης στις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Φεβρωνίας Πατριανάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER