Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 17:24

Δήλωση Αποστολάκου για πολύτεκνους και τρίτεκνους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το προσχέδιο νόμου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέτει στο στόχαστρο τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους της χώρας μας. Πως αλλιώς να εκληφθεί η κυβερνητική στάση όταν αφαιρεί από χιλιάδες πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες τα σχετικά επιδόματα που μέχρι σήμερα λάμβαναν; Όταν εισάγει εισοδηματικό κριτήριο τα 40.000 €, πάνω από τα οποία όλες οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες χάνουν τις ευεργετικές διατάξεις που διαχρονικά έχουν θεσπισθεί για αδιαμφισβήτητους κοινωνικούς και εθνικούς λόγους;
Σήμερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έρχονται να ξηλώσουν όλες αυτές τις ρυθμίσεις. Αφαιρούν τα επιδόματα του τρίτου τέκνου και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας από όσες οικογένειες έχουν εισόδημα υψηλότερο από το κριτήριο των 40.000 €. Καταργούν για τις ίδιες οικογένειες, την εφάπαξ παροχή των 2.000 € με την γέννηση του τρίτου παιδιού, που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Τους απαγορεύουν να κάνουν χρήση όλων των ευνοϊκών προνοιών για προσλήψεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις που ισχύουν για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι κοινωνικά ανάλγητες και εθνικά επικίνδυνες. Παρά τον ορυμαγδό των φορομπηχτικών μέτρων, των μισθολογικών μειώσεων, των αντιαναπτυξιακών πολιτικών, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται σήμερα να προσθέσει κι άλλα βάρη στις πλάτες των πολύτεκνων και των τρίτεκνων. Παρά το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με τη μεγάλη υπογεννητικότητα και τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού, η κυβέρνηση έρχεται να επιδεινώσει το πρόβλημα με δεδομένες τις εθνικές του προεκτάσεις. 
Σε αυτή την πολιτική, η Ν.Δ. και προσωπικά είμαστε κάθετα αντίθετοι. Μέσα και έξω από τη Βουλή εναντιωνόμαστε και μαχόμαστε κατά της κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας για τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες. Είναι κοινωνική επιταγή και εθνικός χρέος όλων μας!»    

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER