Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 12:37

Κοδέλας για ΧΑΔΑ Καραθώνας: "Παίζουν με το περιβάλλον και τις ζωές μας χάριν των εργολάβων”

Γράφτηκε από την
Κοδέλας για ΧΑΔΑ Καραθώνας: "Παίζουν με το περιβάλλον και τις ζωές μας χάριν των εργολάβων”

"Παίζουν με το περιβάλλον και τις ζωές μας χάριν των εργολάβων” αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας σε ανακοίνωσή του για τον ΧΑΔΑ Καραθώνας.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κοδέλα:

"Η φωτιά που εκδηλώθηκε για ακόμη μια φορά στον ΧΑΔΑ στην περιοχή της Καραθώνας και η τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό μας αναδεικνύουν τις τεράστιες διαχρονικές πολιτικές ευθύνες σε ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Και εάν για τους κυβερνώντες είναι δεδομένη η συστηματική αδιαφορία για το περιβάλλον, για τη δημόσια υγεία, για τους συμπολίτες μας που εκκενώνουν την παραλία όταν φυσάει ή όταν παίρνει φωτιά η χωματερή, ας μας πουν τι είδους ανάπτυξη μπορεί να υπάρχει όταν σε τουριστικές περιοχές υπάρχει αυτή η εικόνα.

Σε αυτές τις συνθήκες που ολόκληρες περιοχές ζουν πλάι σε τοξικές περιβαλλοντικές και υγειονομικές βόμβες μοιάζουν με κακόγουστο αστείο οι δηλώσεις του κ. Τατούλη για την εξαιρετική επιτυχία που έχει η διαδικασία ανάθεσης των απορριμμάτων σε μεγαλοεργολάβους και το “αίσθημα ευθύνης” με το οποίο η Περιφέρεια αντιμετωπίζει το ζήτημα.

Μάλιστα, η διατήρηση αυτής της επικίνδυνης και ανεξέλεγκτης κατάστασης με την παράλληλη υπονόμευση της λειτουργίας συστημάτων ανακύκλωσης και κομποστοποίησης γίνεται ακριβώς για να εξυπηρετηθούν τα επιδοτούμενα σχέδια καύσης των “εργολάβων των σκουπιδιών”, τα οποία και θα παρουσιαστούν ως μονόδρομος.

Οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια του νομού μας οφείλουν να υπερβούν τα εμπόδια που βάζουν Κυβέρνηση και Περιφέρεια και μαζί με τους πολίτες να απαιτήσουν να σταματήσει το αίσχος των ΧΑΔΑ και την άμεση υλοποίηση της μόνης βιώσιμης και δίκαιης οικονομικά, οικολογικά και κοινωνικά λύσης που στον πυρήνα της έχει την πρόληψη,επανάκτηση,διαλογήστηνπηγή και ανακύκλωση,κομποστοποίηση.

Ειδικά όσον αφορά στην Καραθώνα προειδοποιούμε τα οικονομικά συμφέροντα και τους πλασιέ του ΤΑΙΠΕΔ που ενδεχομένως να χαίρονται με την κατάντια και την απαξίωση της περιοχής ότι όταν, πολύ σύντομα και λαού θέλοντος, σταματήσει να μας κυβερνά η εγχώρια διαπλοκή και οι επιτετραμμένοι της τρόικα η Καραθώνα θα απαλλαγεί από την χωματερή και θα αποτελέσει ένα δημόσιο, καθαρό, ελεύθερα προσβάσιμο, φιλόξενο για πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις χώρο, έναν χώρο χρήσιμο για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ελκυστικό για τους επισκέπτες της περιοχής μας".


NEWSLETTER