Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 13:26

Ερώτηση Βουδούρη για τις ζημιές από τον πάγο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκαλδαλίδη    έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης με θέμα "Τη  καταστροφή λόγο καιρικών φαινομένων που υπέστη  ο αγροτικός πληθυσμός τόσο στα προϊόντα του όσο και στη μείωση εισοδήματος του που προέχετε από αυτά".
Οι αγρότες της Μεσσηνίας ήρθαν πρόσφατα αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν άμεσα την παραγωγή τους και τις εγκαταστάσεις τους.
Οι ζημιές, που προκλήθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες και στις καλλιέργειες κηπευτικών, σε πολλές περιοχές του Νομού μας, όπως στη Μεσσήνη, στη Μικρομάνη, στην Αυλώνα, στην Κορώνη, ήταν σχεδόν ολοκληρωτικές.
Μετά την καταστροφή της παραγωγής τους, οι αγρότες της Μεσσηνίας έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική κατάσταση. Σε μια περιοχή, με κατεξοχήν αγροτικό πληθυσμό, είναι επόμενο ότι η οικονομική αυτή δυσχέρεια θα διαχυθεί σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
1. Πως προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αξιολογηθεί η ζημιά και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρή μείωση του εισοδήματός τους;


Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER