Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 14:40

Δαβάκης για απάντηση Κουσελά σχετικά με τις ΔΟΥ Λακωνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ως γνωστόν την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, εξαιτίας του θορύβου που έχει δημιουργηθεί από την φημολογούμενη κατάργηση των Δ.Ο.Υ του Νομού Λακωνίας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, όπου ζητούσε να πληροφορηθεί για τις κυβερνητικές προθέσεις στο ζήτημα αυτό, εξαιτίας του ότι, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με περαιτέρω αποδυνάμωση των παρεχομένων υπηρεσιών που πρέπει να εξυπηρετούν τους Λάκωνες φορολογούμενους.
Στην κατατεθείσα Ερώτηση του κ. Δαβάκη απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς, ο οποίος ανέφερε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι πολιτικές αποφάσεις σχετικά με την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών, ενώ το θέμα το χειρίζεται ομάδα εργασίας με την συμμετοχή κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων.
Μετά από αυτό ο κ. Δαβάκης δήλωσε ότι η απάντηση του κ. Υφυπουργού μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε όλοι σε συνεχή επαγρύπνηση, προκειμένου οι Δ.Ο.Υ του Νομού Λακωνίας να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Λάκωνες πολίτες, ενώ η σκέψη και μόνο της κατάργησης τους θα επέφερε σοβαρότατο πλήγμα όχι μόνο στους εξυπηρετούμενους πολίτες της Λακωνίας, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών, αλλά και στο ίδιο το ελληνικό δημόσιο.
Η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας δεν συντελείται με την κατάργηση των Οικονομικών Υπηρεσιών, συνεχίζει ο κ. Δαβάκης,  είναι μέτρο ανώφελο και επικοινωνιακό. Άλλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φορολογικό μας σύστημα.
Οι Δ.Ο.Υ απομακρυσμένων περιοχών, όπως αυτές του Νομού Λακωνίας, είναι επιβεβλημένο να  συνεχίσουν να υπάρχουν.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER