Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 19:35

Ερώτηση Πετράκου για τα σχολεία στο Βλαχόπουλο

Γράφτηκε από την

Να καλυφθούν από την Πολιτεία τα κενά εκπαιδευτικών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Βλαχόπουλου, ώστε να σταματήσει η απαξίωσή του, ζητεί από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, με ερώτηση που κατέθεσε υπόψη του στη Βουλή.

Οπως σημειώνεται στην ερώτηση, ενώ "ο αριθμός των παιδιών υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό που δικαιολογεί τη λειτουργία του νηπιαγωγείου, στο Νηπιαγωγείο Βλαχόπουλου η εκπαιδευτικός, που είναι οργανικά τοποθετημένη, βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών αλλά ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί νηπιαγωγός".

Προστίθεται επίσης ότι "το Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου έχει χαρακτηριστεί ως 3θέσιο, δηλ. θα έπρεπε να υπάρχουν τοποθετημένοι οργανικά 3 δάσκαλοι, όμως είναι τοποθετημένοι μόνο 2, παρόλο που ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών απαιτεί και δικαιολογεί και τρίτο δάσκαλο".

Καταλήγοντας, ο Θ. Πετράκος ζητεί από τον υπουργό Παιδείας να ενημερώσει, αφ’ ενός αν "προτίθεται να προβεί και πότε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προσληφθούν άμεσα εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των παραπάνω κενών ώστε να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου σχολείου" και αφ’ ετέρου "γιατί δεν έχει προσληφθεί αναπληρωτής στη θέση του εκπαιδευτικού που βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών αφού αυτό δεν συνεπάγεται δημοσιονομικό κόστος", αναρωτώμενος "μήπως είναι και αυτό μνημονιακή υποχρέωση".