Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 14:02

Ερώτηση Δαβάκη για το ΚΕΕΜ Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ερώτηση για τη λειτουργία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του ΚΕΕΜ Σπάρτης κατέθεσε ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης. Παράλληλα ο κ. Δαβάκης επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της λειτουργίας του πρώτου ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων με έδρα το ΚΕΕΜ Σπάρτης, στο οποίο θα μπορούν να εκπαιδεύονται, εκτός από τους οπλίτες του ΣΕΜ, και πολίτες στην Μαγειρική, την Ζαχαροπλαστική και την Αρτοποιία.
Η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:
"Τον Οκτώβριο του 2008, εγκαινιάστηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το πρώτο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) των Ενόπλων Δυνάμεων, στο  Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού-Μεταφορών (Κ.Ε.Ε.Μ.) στη Σπάρτη. Το Κ.Ε.Κ. του Κ.Ε.Ε.Μ. Σπάρτης, πιστοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) του Υπουργείου Απασχόλησης, το οποίο, σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατασκεύασε πρότυπες εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούσαν πλέον να εκπαιδευτούν και πολίτες, εκτός από τους οπλίτες του Σ.Ε.Μ. και των άλλων Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, για να αποκτήσουν την ειδικότητα του Μάγειρα, του Ζαχαροπλάστη και του Αρτοποιού.
Εξάλλου, σύμφωνα με τους κανόνες της πιστοποίησης, κατασκευάστηκαν εκτός των άλλων και βοηθητικές ράμπες για να διευκολύνουν την κίνηση των ΑΜΕΑ. που πιθανώς να εκπαιδεύονταν εκεί.
Παράλληλα με την δημιουργία των εγκαταστάσεων του Κ.Ε.Κ, τα μόνιμα στρατιωτικά στελέχη που υπηρετούν στο Κ.Ε.Ε.Μ Σπάρτης, εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της διδασκαλίας.   
Εξάλλου το στελεχιακό δυναμικό του ΚΕΕΜ της Σπάρτης, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, με τον επαγγελματισμό και την άριστη κατάρτιση που διαθέτουν παρέχουν τα καλύτερα εχέγγυα επιτυχίας της λειτουργίας του ΚΕΚ.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε το πρώτο Κ.Ε.Κ των Ενόπλων Δυνάμεων, να ανοίξει τις πύλες του και στους πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ειδικευθούν ως Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιοί ;"

 

Από το γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER