Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 12:18

Ερώτηση Ζαχαριά για τις απολύσεις σε δημοτικά ΜΜΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Ζαχαριά για τις απολύσεις σε δημοτικά ΜΜΕ

Ερώτηση σχετικά με τις σχεδιαζόμενες διαθεσιμότητες – απολύσεις στα Δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς.

Η κυβέρνηση έχει βρει νέα "δεξαμενή" εργαζομένων για να εξασφαλίσει τον αριθμό 2.000 επιπρόσθετων απολύσεων που θα πρέπει να γίνουν στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ώστε να συμπληρωθούν οι απολύσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί στην τρόικα για το 2013. Αυτή τη φορά "η καμπάνα χτυπά" για τους εργαζόμενους στον χώρο των δημοτικών ΜΜΕ και, όπως επισημαίνεται στα δημοσιεύματα, ο αριθμός των απολυμένων με διαθεσιμότητα ή απευθείας απολύσεις θα ανέλθει στους 700.

Οι κυβερνητικές προθέσεις αγνοούν τις αντιδράσεις των δημάρχων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια τα δημοτικά ΜΜΕ έχουν ήδη μειώσει κατά το ήμισυ σχεδόν τις δαπάνες λειτουργίας τους, αλλά και ότι ο αριθμός των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλης της χώρας έχει συρρικνωθεί δραματικά κατά τη τελευταία τριετία.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι, με τις μεθοδεύσεις αυτές, καταφέρεται ένα ισχυρό πλήγμα κατά του πλουραλισμού στην ενημέρωση, μετά τον ξαφνικό θάνατο και το "μαύρο στην οθόνη" της ΕΡΤ και φιμώνεται κάθε ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή, γεγονός που οδηγεί στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εκτελεί ένα συντονισμένο σχέδιο επίθεσης στο δικαίωμα των πολιτών σε ελεύθερη και ανεξάρτητη πληροφόρηση, στο πλαίσιο της γενικότερης περιστολής της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Ιδιαίτερα, ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Τρίπολης πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του αφού όπως επισημαίνει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Επικοινωνίας Τρίπολης,

  • Δεν έχει πλεονάζον προσωπικό.

  • Δεν έχει κανενός είδος οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς.

  • Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

  • Προβάλλει τον αδέσμευτο δημοσιογραφικό λόγο, δίνει φωνή σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς, ενημερώνει τους ομογενείς με διαδικτυακή σύνδεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Τρίπολης που είναι από τα ελάχιστα ενημερωτικά ραδιόφωνα στο Νομό μετά το κλείσιμο της ΕΡΑ. Στηρίζει τα δημοτικά ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, στηρίζει τους εργαζόμενους σε αυτά και προσβλέπει σε εναλλακτικά, αδέσμευτα, τοπικά ΜΜΕ σε άμεση επαφή με την καθημερινότητα και τις προοπτικές των πολιτών σε μια κοινωνία αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER