Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 12:40

Κουσελάς σε Ρέππα: Ζητεί προαστιακή λειτουργία του σιδηρόδρομου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Να βρεθεί λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Καλαμάτα- Μεσσήνη, Καλαμάτα-Διαβολίτσι, Καλαμάτα-Κυπαρισσία". Αυτό ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Συγκεκριμένα ο κ. Κουσελάς, μετά από ενημέρωση που είχε από τους συνδικαλιστές στον ΟΣΕ αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, επικοινώνησε με τον κ. Ρέππα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο.
Ο κ. Κουσελάς τους ενημέρωσε σχετικά με την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μεσσηνία και έθεσε τα ζητήματα:
1) Τη μη απαξίωση του ΟΣΕ, που θα σηματοδοτούσε το οριστικό κλείσιμο όλων των δρομολογίων του.
2) Ζήτησε να βρεθεί λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη, Καλαμάτα-Διαβολίτσι, Καλαμάτα-Κυπαρισσία. Για τη λειτουργία των εν λόγω δρομολογίων ζήτησε να γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων δήμων και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Μέχρι τότε υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να διακοπεί η λειτουργία αυτών των δρομολογίων.
3) Ενημέρωσε τον υπουργό και τους διευθύνοντες συμβούλους ότι η διαδικασία των μετατάξεων γίνεται σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια χωρίς επαρκή πληροφόρηση και χωρίς οι ανακοινωθείσες θέσεις να επαρκούν και να «κουμπώνουν» με τον αριθμό των εργαζομένων στη Μεσσηνία, καθώς επίσης και με τα προσόντα που αυτοί διαθέτουν.
Ο κ. Κουσελάς ζήτησε όλα τα παραπάνω να ληφθούν υπόψη στους σχεδιασμούς της διοίκησης του ΟΣΕ για την παραπέρα πορεία και τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER