Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 14:01

Κίνδυνος οριστικού λουκέτου για τρένο βλέπει ο Λαμπρόπουλος

Γράφτηκε από την

Το σιδηροδρομικό δίκτυο που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, δηλαδή οι γραμμές Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Πάτρα - Πύργος - Κυπαρισσία - Καλαμάτα απειλούνται με οριστικό λουκέτο.

Τον κίνδυνο αυτό επισημαίνει ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, μετά την ενημέρωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ότι στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνεται το μεταφορικό έργο μόνο των γραμμών που σήμερα είναι σε λειτουργία.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, αφού παρατηρεί ότι «η γραμμή Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα έχει πριν λίγα χρόνια πλήρως ανακαινισθεί με μεγάλο κόστος, είναι αδιανόητο σήμερα να εγκαταλείπεται με τόση αδιαφορία και ευκολία», ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών - Μεταφορών και Οικονομικών: «1) Θα συμπεριλάβουν στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις γραμμές της Πελοποννήσου, από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα και την Πάτρα - Πύργο μέχρι την Καλαμάτα; 2) Αν όχι, θα υπάρξει άλλος τρόπος για την επαναλειτουργία των παραπάνω σιδηροδρομικών γραμμών;».