Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 21:39

Η απάντηση για εργόσημο απογοητεύει το Λαμπρόπουλο

Γράφτηκε από την
Η απάντηση για εργόσημο απογοητεύει το Λαμπρόπουλο

 

Απογοήτευση εκφράζει ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος για τις απαντήσεις που έδωσαν οι υπουργοί Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Βρούτσης και Νίκος Δένδιας αντίστοιχα, στην ερώτησή του στη Βουλή σχετικά με το θέμα του εργόσημου για τους παράνομους μετανάστες, προκειμένου να μπορέσουν να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες.

 

«Ζητούσα να βρουν λύση ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μεταναστών που δεν έχουν νομιμοποίηση, για να μπορούν οι αγρότες μας να τους απασχολήσουν στην συγκομιδή του ελαιόκαρπου, καταβάλλοντας και τις ασφαλιστικές εισφορές. Στην απάντηση που πήρα ο κ. Βρούτσης γράφει να εφαρμοστεί ο νόμος και ο κ. Δένδιας πως το θέμα δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Λυπάμαι για την απάντηση», σχολιάζει ο Γ. Λαμπρόπουλος στη σχετική ανακοίνωσή του.

 

Ο βουλευτής προσθέτει πάντως ότι επανέκαμψε και «μαζί με τον βουλευτή Αττικής Αθανάσιο Μπούρα -γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ-, και τον βουλευτή Ηλείας Γ. Κοντογιάννη» ζήτησαν από τους υπουργούς Ι. Βρούτση, Ν. Δένδια και Ι. Μιχελάκη «άμεσα να κάνουν κάτι, ώστε να διευκολύνεται η συγκομιδή εποχικών προϊόντων με μετανάστες, όπως για παράδειγμα τώρα ο ελαιόκαρπος, αργότερα οι φράουλες, τα καρπούζια και άλλα κηπευτικά».


NEWSLETTER