Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 18:26

Ερώτηση Πετράκου για την τιμή του φυσικού αερίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Πετράκου για την τιμή του φυσικού αερίου

Για ολιγωρία στην επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών προμήθειας φυσικού αερίου από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα να εξακολουθεί να είναι κατά 43% ακριβότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη κάνουν λόγο σε ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος.

 

Ακολουθεί η ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής:

"Το υψηλό ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επίσης έχει ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση υψηλών τιμών στα προϊόντα, την μείωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας και την φυγή βιομηχανικών μονάδων από τη χώρα.

Δυστυχώς τα ελληνικά νοικοκυριά και οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να πληρώνουν κατά 43% ακριβότερο το φυσικό αέριο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοακίν Αλμούνια σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Από τα στοιχεία που παραθέτει, από τις τριμηνιαίες εκθέσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας για τις ευρωπαϊκές αγορές αερίου και ενέργειας, φαίνεται ότι στην Ελλάδα, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, το φυσικό αέριο κοστίζει 43% περισσότερο στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Γιατί η κυβέρνηση έχει ολιγωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών προμήθειας φυσικού αερίου με αποτέλεσμα οι ελληνικές οικογένειες και επιχειρήσεις να στενάζουν από το υψηλό κόστος στο φυσικό αέριο για τόσο καιρό;

  2. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση μείωση της τιμής αγοράς του φυσικού αερίου;".

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Πετράκος Αθανάσιος

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Αλεξόπουλος Απόστολος

Αποστόλου Ευάγγελος

Ουζουνίδου Ευγενία

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER