Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 17:38

Δαβάκης: Απαράδεκτες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για απαράδεκτες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα οποία θα πλήξουν τα οικιακά και τα αγροτικά τιμολόγια, αναφέρει στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Ο κ. Δαβάκης ασκεί κριτική στην πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και την διοίκηση της ΔΕΗ, ύστερα από την προκλητική και αδικαιολόγητη απόφαση τους να προχωρήσουν, εν μέσω οικονομικής κρίσεως όπου τα εισοδήματα των πολιτών μειώνονται συνεχώς, σε αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 11 % στα οικιακά τιμολόγια και 8% στα αγροτικά τιμολόγια.
Η παρέμβαση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:
Την αγανάκτηση των πολιτών προκαλούν οι εξαγγελθείσες από την ΔΕΗ, αυξήσεις στα τιμολόγια της, κατά τους πρώτους μήνες του 2011. Οι αυξήσεις αυτές, επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χώρας μας, όπως είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες, που θα δουν άμεσα φουσκωμένους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Μ’ αυτόν τον τρόπο παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο, η κυβέρνηση να «επιδοτεί» την υψηλή κατανάλωση, «τιμωρώντας» την οικονομία στα οικιακά τιμολόγια με κατανάλωση μέχρι 800 kwh. Οι αυξήσεις δε κατά 8% στο αγροτικό τιμολόγιο, κάνουν δυσχερέστερη τη θέση των Ελλήνων αγροτών που το εισόδημα τους μειώνεται συνεχώς.
Ερωτάται η κ. υπουργός:
Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Κ.Α., να προχωρήσει σε «πάγωμα» των τιμών στα οικιακά και τα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ ;

Ο ερωτών βουλευτής
Αθανάσιος Δαβάκης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER