Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 11:58

Ανοιχτή επιστολή εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης προς βουλευτές για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Γράφτηκε από την
Ανοιχτή επιστολή εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης προς βουλευτές για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

 

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού Αρκαδίας εξέδωσε το Σωματείο Ορυχείων - Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

"Κύριοι,

Με μεγάλη ανησυχία, παίρνουμε την πρωτοβουλία μέσω της επιστολής μας αυτής, για να σας διατυπώσουμε την πλήρη και κάθετη αντίθεσή μας στα επιχειρούμενα σχέδια της κυβέρνησης με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την πώληση και παράδοση σε ιδιώτες του ΑΔΜΗΕ και στην συνέχεια την πώληση και της ΔΕΗ σύμφωνα με την Πράξη 15 της 24-7-2013 του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Ο ΑΔΜΗΕ είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα εργαλεία για άσκηση εθνικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας και η πώληση του μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετεί.

Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ και του ηλεκτρικού συστήματος της Ελλάδας, είναι θεμέλιο για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της πατρίδας μας, εξασφαλίζει τον απρόσκοπτο εφοδιασμό κάθε παραγωγικής δραστηριότητας με ηλεκτρικό ρεύμα και επιδρά στην τελική τιμή κάθε προϊόντος και υπηρεσίας, χτισμένη εδώ και πάνω από 60 χρόνια από τον ελληνικό λαό, για να διασφαλίζει την ηλεκτροδότησή του.

ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ… Η υπεράσπιση των δημοσίων υποδομών και των δημοσίων αγαθών είναι καθήκον σήμερα, για να υπάρξει προοπτική, ανάπτυξη και μέλλον αύριο.

Οι εργαζόμενοι και το σ.κ συνολικά στον Όμιλο της ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ παλεύουμε να μην πωληθεί το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η ΔΕΗ, παλεύουμε για να μην ξεπουληθεί η χώρα κι ο λαός μας.

Σας καλούμε να συστρατευτείτε μαζί μας, με τους κοινωνικούς φορείς, το λαό και τους εργαζόμενους για μια ΔΕΗ Δημόσια στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, γιατί έτσι μόνο μπορεί να εξασφαλιστεί «ρεύμα φθηνό κι ανάπτυξη για το λαό».

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης με απόφαση του στην συνεδρίαση της 31-12-2013 σας καλεί να μη συμβάλλεται με την ψήφο σας στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ,  

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που θα ψηφίσουν το ξεπούλημα και τη διάλυση της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού δεν μπορεί να εκπροσωπούν το λαό και τα συμφέροντα του.

 

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι εθνικό κοινωνικό αγαθό

Μόνο το Δημόσιο Δίκτυο Μεταφοράς μπορεί να το εξασφαλίσει."

Για το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.                    ΝΙΚΗΤΑΣ Γ.

 


NEWSLETTER