Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 19:39

Σκληρή απάντηση Πετράκου σε "Παρασκήνιο" και Μουρούτη για την καπνοβιομηχανία "Καρέλια"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Σκληρή απάντηση Πετράκου σε "Παρασκήνιο" και Μουρούτη για την καπνοβιομηχανία "Καρέλια"

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου ξεσήκωσε η αναφορά σε ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας paraskhnio.gr (εδώ), σύμφωνα με την οποία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητες τις απολύσεις των υπαλλήλων της καπνοβιομηχανίας “Καρέλια”, την ώρα που δίνονται τέτοια ποσά για μπόνους στους υπαλλήλους (εδώ).

Σε δήλωσή του μάλιστα αναφορικά με το περιστατικό διευκρινίζει ότι η ερώτηση αυτή κατατέθηκε το Νοέμβριο του 2013 και εξηγώντας τη στάση του γύρω από το θέμα. Παράλληλα ο κ. Πετράκος επιτίθεται και στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη, ο οποίος από το προφίλ του στο Facebook αναπαρήγαγε τη συγκεκριμένη ανάρτηση:

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση Πετράκου:

“Η διαστρέβλωση και η συκοφαντία έχουν όρια, αλλά εσείς δυστυχώς τα ξεπεράσατε. Οφείλω να ενημερώσω τους αναγνώστες σας ότι: 

Η ερώτηση μου για τις συγκεκριμένες και αδικαιολόγητες απολύσεις που έγιναν στο εργοστάσιο  Καρέλια κατατέθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και όχι στο τέλος Δεκεμβρίου όπως παρουσιάζεται από την εφημερίδα σας. Ήταν υποχρέωση μου ως βουλευτής του νομού να ζητήσω από το Υπουργείο να ελέγξει τις συγκεκριμένες απολύσεις και να ανακληθούν.

Η ερώτηση κατατέθηκε γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση όλα τα μνημονιακά χρόνια (μέχρι τώρα) ακολουθεί μια διαφορετική πολιτική από τους περισσότερους εργοδότες, και θέλω να σας ενημερώσω πως και τα προηγούμενα χρόνια παραμονές πρωτοχρονιάς μοίρασε παρόμοια Δώρα. Για το λόγο αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά, έχουμε μιλήσει με θετικά λόγια γι αυτήν της την πολιτική. Το γεγονός όμως αυτό δεν είναι καθόλου αντιφατικό με το να ασκήσουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο σε μία αδικαιολόγητη ενέργεια.

Έχουμε στηρίξει τη συγκεκριμένη ελληνική καπνοβιομηχανία και το φθινόπωρο του 2013, αλλά  και παλαιότερα το 2005 και το 2008, όταν η ευρωπαϊκή επιτροπή κατ επιταγή μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, έλαβε ή επιχείρησε να λάβει αρνητικές και απαράδεκτες αποφάσεις εις βάρος της εγχώριας καπνοβιομηχανίας. Μπορείτε να ανατρέξετε στα πρακτικά των συνεδριάσεων της κοινής επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων παραγωγής εμπορίου και κοινωνικών υποθέσεων και να διαβάσετε την τοποθέτηση μου.

Υ.Γ.ΠΡΙΝ « ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ  ΤΟ  ΜΕΛΑΝΙ»  ΤΗΣ  ΔΗΛΩΣΗΣ  ΜΟΥ  ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η  ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ  ΤΗΣ  Ν.Δ. ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΚΑΘ΄ ΥΛΗΝ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ  ΤΗΣ κ. ΜΟΥΡΟΥΤΗ  .

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ  ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ  ΑΘΛΙΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ  ΣΤΑ  ΠΡΑΣΑ  Ο  κ. ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ

«George Mouroutis 
Με αυτά και με αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγυρνά στην μονότονη μιζέρια του... 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ερώτηση για τα μπόνους του Καρέλια" 

ΑΝ  ΕΧΕΙ  ΣΤOΙΧΕΙΩΔΗ   ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  Ο  κ.   ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ  ΖΗΤΗΣΕΙ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΣΥΓΝΩΜΗ. ΘΑ  ΠΕΡΙΜΕΝΩ  24  ΩΡΕΣ”.

ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΕΤΡΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER