Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 13:04

Λαμπρόπουλος: "Τήρηση βιβλίων για τους αγρότες από 20.000 ευρώ"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λαμπρόπουλος: "Τήρηση βιβλίων για τους αγρότες από 20.000 ευρώ"

Την αύξηση του αφορολόγητου των αγροτών και του ορίου για την υποχρέωση τήρησης βιβλίων από 10.000 σε 20.000 ευρώ ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, με τον οποίο συναντήθηκε χθες Δευτέρα, στην Αθήνα.

 

Στη σχετική ανακοίνωση του βουλευτή προστίθεται ότι ο Γ. Λαμπρόπουλος έθεσε επιπλέον στον υπουργό και τα εξής ζητήματα:

«Να λειτουργήσουν και όπως πρέπει οι Ομάδες Παραγωγών εν όψει της νέας ΚΑΠ. Να υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ. Να υπάρξει, μέσω της νέας ΚΑΠ, άμεση χρηματοδότηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών συκιάς και κορινθιακής σταφίδας,  με γενναίες χρηματοδοτήσεις, που θα καλύπτουν και τα έξοδα   καλλιέργειας (όχι μόνο την προμήθεια φυτωρίων). Να σχεδιασθεί η δημιουργία μικρών φραγμάτων και στη Μεσσηνία, (όπως έχει γίνει για την Λακωνία) για την άρδευση καλλιεργειών, με ταυτόχρονη εκμετάλλευσή τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (μικρά υδροηλεκτρικά εργοστάσια). Να δημιουργηθούν κτηνοτροφικές ζώνες και στη Μεσσηνία. Να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας των προϋπαρχουσών σταυλικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς.

 

Να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου / ΟΣΔΕ (νέος τρόπος ενεργοποίησης δικαιωμάτων). Να υπάρξουν σχέδια βελτίωσης για αντικατάσταση και προμήθεια αγροτικών μηχανημάτων και να υλοποιηθούν άμεσα αυτά που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα. Να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ η απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, λόγω της μη καρπόδεσης κατά την ελαιοκομική περίοδο 2013 – 2014».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER