Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 12:18

Σταμάτησαν οι εργασίες για το φράγμα στο Φιλιατρινό -Επίσκεψη Πετράκου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σταμάτησαν οι εργασίες για το φράγμα στο Φιλιατρινό -Επίσκεψη Πετράκου

Από τις 27 Νοεμβρίου έχουν σταματήσει οι εργασίες στο φράγμα στο Φιλιατρινό ποτάμι καθώς σε εκκρεμότητα παραμένει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η έγκριση του 4ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα. Ετσι μπορεί το έργο να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του έργου έχει ολοκληρωθεί και το φράγμα έχει πάρει την τελική του μορφή, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ένα ακόμη ημιτελές έργο μπλεγμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το σημαντικότερο έργο υποδομής των τελευταίων δεκαετιών που έχει γίνει στην περιοχή.

 

Η έγκριση του 4ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα που περιλαμβάνει εργασίες αποφυγής κινδύνου που έγιναν στον επαρχιακό δρόμο ύψους 1,2 εκ. ευρώ και μια τεχνική αλλαγή στον ανάντι μανδύα στεγανοποίησης, έχουν υποβληθεί για έγκριση από τις 4 Οκτωβρίου αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχουν προχωρήσει, με αποτέλεσμα η κατασκευάστρια εταιρεία να έχει τραβήξει χειρόφρενο στα μηχανήματά της.

Χθες το έργο επισκέφθηκε και ενημερώθηκε εκ νέου ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος αμέσως μετά σημείωσε: «Εχει γίνει διακοπή εργασιών από τις 27 Νοεμβρίου σε ένα έργο που στο μεγάλο μέρος του έχει εκτελεστεί. Είναι απαράδεκτο ότι υπάρχει διακοπή εργασιών, οι βασικές ευθύνες βρίσκονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου αν και  έχουν σταλεί τα έγγραφα από τις 8 Οκτωβρίου δεν έχει υπάρξει απάντηση έγκρισης ή εν μέρει έγκρισης των ζητημάτων και των απαιτήσεων που υπάρχουν. Αυτό έχει σαν συνέπεια την διακοπή των εργασιών, αλλά και η διακοπή θα εγείρει απαιτήσεις αποζημιώσεων από την κατασκευάστρια εταιρεία. Υπάρχει ο κίνδυνος να πληρωθούν διπλάσια χρήματα από ό,τι αν το έργο γινόταν όπως έπρεπε, χωρίς καθυστερήσεις. Είναι τραγικό ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της περιοχής να παρουσιάζει όλες αυτές τις καθυστερήσεις. Μαζί με συμβούλους μου θα μελετήσουμε τα θέματα που θέτει η κατασκευάστρια εταιρεία για αλλαγή μέρους της μελέτης και επίσης θα ζητήσω εξηγήσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, αλλά και μέσω  της περιφερειακής μας παράταξης θα ζητήσουμε εξηγήσεις από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να προχωρήσουν αυτά τα ζητήματα, τουλάχιστον αυτά που μπορούν άμεσα να προχωρήσουν. Δεν μπορούν να αφήνουν να περνάνε 4 μήνες και να φτάνουμε σε διακοπή εργασιών».

Από την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, προϊστάμενος του εργοταξιακού γραφείου, επισήμανε: «Εχουμε διακόψει τις εργασίες από τις 27 Νοεμβρίου, λόγω μη έγκρισης του 4ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα ο οποίος συμπεριλαμβάνει εκτελεσμένες εργασίες και μια τεχνική πρόταση που έχουμε κάνει για αλλαγή του ανάντι μανδύα στεγάνωσης. Είμαστε εν αναμονή της έγκρισης και περιμένουμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες αμέσως μόλις εγκριθεί. Ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας συμπεριλαμβάνει τις εργασίες αποφυγής κινδύνου λόγω των καταπτώσεων που έγιναν στην επαρχιακή οδό που είναι της τάξεως του 1,2 εκ. ευρώ συν ΦΠΑ και την τεχνική αλλαγή του ανάντι μανδύα από μεμβράνη η οποία δεν επιφέρει κόστος».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER