Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 18:42

Ο Δαβάκης για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Παπαδιαμάντη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από το θάνατο του «Κοσμοκαλόγερου» και «Αγίου» των Ελληνικών Γραμμάτων, όπως έχει αποκληθεί, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Στην ιστορία της Λογοτεχνίας κάθε λαού υπάρχουν πάντα φωτεινές μορφές που καθοδηγούν και διδάσκουν με το Έργο και το προσωπικό τους παράδειγμα.
Πιστεύουμε ότι η μορφή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τους σημερινούς καιρούς, καιρούς δύσκολους από κάθε άποψη για την πατρίδα μας, μπορεί να αποτελέσει πηγή δύναμης για όλους μας, γιατί όπως λέει και ο Οδυσσέας Ελύτης στο Άξιον Εστί: «όπου και να σας βρίσκει το κακό αδελφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη…».
Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει καμία πρωτοβουλία ή προγραμματισμό εκ μέρους της επίσημης Ελλάδας, δηλαδή του ΥΠ.ΠΟ.Τ,  που να αφορά στην επέτειο της 3ης Ιανουαρίου του 1911, όταν ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης εγκατέλειπε τα εγκόσμια, σε αντίθεση με άλλους φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής (Megaron Plus)  που ανακοίνωσε ήδη μια σειρά από εκδηλώσεις και διαλέξεις.
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τι σκοπεύει να οργανώσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ για αυτή την επέτειο. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER