Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 15:49

Γιαννακοπούλου: Να κατατεθούν στη Βουλή τα ονόματα των οφειλετών των 24 δισ. ανείσπρακτων χρεών, ζητούν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Παύλος Στασινός, κατέθεσαν ερώτηση με αντικείμενο την απόσυρση της πρότασης διαγραφής των 24 δισ. ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών», από το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας», που ψηφίστηκε πρόσφατα.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι απεφεύχθη η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στην κοινωνία, σε περίοδο οικονομικής κρίσης και κοινωνικής δυσπραγίας, με την απόσυρση της συγκεκριμένης πρότασης και ζητούν να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας του αρμόδιου Υπουργείου με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.
Επιπροσθέτως, να ενημερωθεί η Βουλή, αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το Ελληνικό Κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ερωτούν, καταλήγοντας, εάν εξασφαλίζονται δικαστικές εγγυήσεις, μέσω Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης του ελληνικού δημοσίου των οφειλών και εάν δύναται να διαβεβαιώσει ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει προσεχώς μέρος του δημοσίου ελλείμματος.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER