Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 15:07

Αγόρευση Δαβάκη στο νομοσχέδιο για μετανάστες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την ίδρυση υπηρεσιών ασύλου και πρώτης υποδοχής των μεταναστών. Κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής Λακωνίας  κ. Θανάσης Δαβάκης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως μια ακόμη προσπάθεια επίλυσης και διευθέτησης ενός χρόνιου πλέον προβλήματος που αποτελεί η λαθρομετανάστευση για τη Χώρα, την κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες.
Ο Ελληνικός λαός, τόνισε ο κ. Δαβάκης δεν υπήρξε ποτέ ούτε ρατσιστής, ούτε ξενοφοβικός, αλλά η μέχρι τώρα αντιμετώπισή του φαινομένου εκ μέρους των κρατικών αρχών, έχει δημιουργήσει φαινόμενα τα οποία μπορούν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις με σοβαρά φαινόμενα ακραίων αντιδράσεων.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Δαβάκης, κατηγόρησε την Αριστερά ότι μονοπωλεί υποκριτικά την ευαισθησία για τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες και της ζήτησε να αφήσει εκτός πολιτικής εκμετάλλευσης, να έχουν ευαισθησία όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ασχέτως πολιτικών παρατάξεων. «Ολοι σ’ αυτή την αίθουσα είμαστε ευαίσθητοι για τις ανθρώπινες ψυχές που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τους δουλεμπόρους, αλλά και θύματα της ανεπάρκειας των κρατικών αρχών να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που έχει μετατρέψει τη Χώρα μας, ως τη πρώτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη, όλου του μεταναστευτικού φάσματος της Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.
Διερωτήθηκε άλλωστε, στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Δαβάκης, γιατί δεν έχει υπογραφεί ακόμη η συμφωνία επαναπατρισμού της Χώρας μας με το Πακιστάν, γεγονός που θα έλυνε εν μέρει το ζήτημα της αθρόας και χωρίς ελέγχους εισδοχής Πακιστανών σε πολλά μέρη της Πατρίδας μας και ιδιαίτερα της Ελληνικής Περιφέρειας. Ζήτησε δε από τον παριστάμενο Υπουργό να επισπεύσει.
Κλείνοντας ο κ. Δαβάκης τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα της κατασκευής φράκτη στον Εβρο και απεκάλεσε τη συγκεκριμένη κατασκευή ως το αναγκαίο φράγμα στη μέχρι τώρα ανεπάρκεια του Ελληνικού Κράτους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER