Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 13:59

Γρ. Αποστολάκος: Επαγρύπνηση για το Γραφείο ΕΛΤΑ στις Κροκεές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε επαγρύπνηση καλεί τους τοπικούς φορείς ο βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος μετά την Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε προγενέστερη Ερώτησή του σχετικά με τη λειτουργία του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στις Κροκεές Λακωνίας.
Ειδικότερα στην Απάντηση του Υφυπουργού, κ. Σπύρου Βούγια σημειώνεται πως «ο ΕΛ.ΤΑ. ως ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών, σε ανταγωνιστικό περιβάλλον σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, αναπτύσσει και υποστηρίζει το δίκτυό του με τα δικά του κριτήρια». Με τον τρόπο αυτό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ουσιαστικά αποποιείται κάθε ευθύνης και καθιστά τη διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. αποκλειστικά αρμόδια για το δίκτυο της εταιρείας σε ολόκληρη τη χώρα. Άρα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το έγγραφο της Διεύθυνσης Δικτύου Λιανικής των ΕΛ.ΤΑ., το οποίο επίσης κοινοποιήθηκε στον Βουλευτή κ. Αποστολάκο.
Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Χρήστος Βαρσάμης μολονότι στην αρχή αναφέρει πως «στην παρούσα χρονική περίοδο, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Κροκεών Λακωνίας», στην πορεία τονίζει ότι «ο ΕΛ.ΤΑ. παρακολουθεί το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής, η οποία παρουσιάζει μικρή ταχυδρομική κίνηση, καθώς και τις αλλαγές που επέρχονται με την εφαρμογή της νέας Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Ανασυγκρότησης «Καλλικράτης». Λαμβάνοντας δε υπόψη την επισήμανση του κ. Βαρσάμη πως «η εταιρεία παρακολουθεί πανελλαδικά τις δημογραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογεί τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται επαναπροσδιορίζει και επανασχεδιάζει τον τρόπο λειτουργίας του ταχυδρομικού δικτύου της κάθε περιοχής», γίνεται αντιληπτό πως πιθανή παύση λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στις Κροκεές στο μέλλον δεν μπορεί να αποκλειστεί.
«Η αρνητική απάντηση του Υπουργείου στο ενδεχόμενο επικείμενης κατάργησης του ταχυδρομικού καταστήματος στις Κροκεές μας ικανοποιεί, αλλά δεν μας εφησυχάζει. Αντιθέτως μας προβληματίζει η αναφορά στη μικρή ταχυδρομική κίνηση του συγκεκριμένου καταστήματος και η σύνδεση του θέματος με τον Καλλικράτη, που ως γνωστό έφερε καταργήσεις και συγχωνεύσεις δήμων και οργανισμών. Αναφορές που μπορεί να προετοιμάζουν το έδαφος για μελλοντική κατάργηση ή συγχώνευσή του. Ιδιαίτερα όταν η ίδια η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. αφήνει ανοιχτό το θέμα του επαναπροσδιορισμού και επανασχεδιασμού του ταχυδρομικού δικτύου. Θα παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και καλώ όλους τους τοπικούς φορείς σε συντονισμό των κινήσεών μας για αποτροπή οποιασδήποτε αρνητικής εξέλιξης» τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του Νομού κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.  

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER