Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 18:43

Ο Γρ. Αποστολάκος για τις περιοχές Natura

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Νομού Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συγκεκριμένα της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη να προωθήσει σχέδιο νόμου με το οποίο στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, αυξάνεται το απαιτούμενο όριο για την οικοδόμηση έκτασης από τα 4 στα 10 στρέμματα, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Λακωνίας.
Η σημαντική αυτή αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων που βρίσκονται στις περιοχές Natura 2000, καταργεί ουσιαστικά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης και δόμησης από τους ιδιοκτήτες τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους, καθώς και της οικονομικής τους κατάστασης.
Ταυτόχρονα, υπονομεύει ακόμη περισσότερο τους κλάδους του τουρισμού και της οικοδομής, οι οποίοι ήδη υφίστανται βαρύτατες συνέπειες από την οικονομική κρίση, καταδικάζοντας έτσι την Ελληνική περιφέρεια σε βαθιά ύφεση και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.
Ειδικότερα στο Νομό Λακωνίας, ενδεχόμενη ψήφιση της συγκεκριμένης κυβερνητικής ρύθμισης θα φέρει μεγάλες ανατροπές και προβλήματα σε διάφορες περιοχές. Στην Ελαφόνησο και τη Νεάπολη, στην Ανατολική Μάνη, στις περιοχές του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, στις εκβολές του Ευρώτα και στην περιοχή της Μονεμβάσιας. Για τον λόγο αυτό έχω έρθει ήδη σε συνεννόηση με τους κ.κ. Δημάρχους, τα Επιμελητήρια και τους άλλους φορείς του Νομού για να κινηθούμε συντεταγμένα μαζί με τους συναδέλφους μου Βουλευτές, ώστε να επιτύχουμε την αλλαγή του κυβερνητικού νομοσχεδίου».

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER