Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 07:30

Αόριστες υποσχέσεις για τα οδικά έργα

Γράφτηκε από την

Νέες υποσχέσεις για τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας και για το δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό (τμήμα της Ολυμπίας Οδού) έδωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Σύμφωνα με αυτές, η κύρωση της νέας σύμβασης για τον περιφερειακό αλλά και για το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη του αυτοκινητόδρομου θα πάει στη Βουλή σε σύντομο χρόνο (έτσι αόριστα, ενώ αναμενόταν από τον Ιανουάριο), ενώ η κατασκευή του δρόμου Τσακώνα - Καλό Νερό θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο (αρχικά είχε ανακοινωθεί την άνοιξη). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Γ. Λαμπρόπουλο που επισκέφτηκε τον κ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο, οι δύο άνδρες συζήτησαν τα εξής: 

«1) Για την πορεία ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρο - Σπάρτη. Ο υπουργός απάντησε πως τελειώνουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε μετά την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να δοθούν επιπρόσθετες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, για την χρονική περίοδο από το 2017 και μετά, και για την απίθανη περίπτωση μείωσης της κυκλοφορίας - και διαβεβαίωσε πως σε σύντομο χρόνο θα έλθει στην Βουλή για κύρωση η σύμβαση κι έτσι τα δύο έργα θα ξαναρχίσουν».

2) Για τον δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό, ο κ. Χρυσοχοϊδης διαβεβαίωσε πως θα γίνει άμεση δημοπράτηση των υπολειπόμενων μελετών, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο το φθινόπωρο.

3) Για τον εσωτερικό οδικό άξονα Καλαμάτας - Μεθώνης, θα προχωρήσουν οι συζητήσεις, ώστε να καταλήξει το υπουργείο σε οριστικές αποφάσεις.

4) Για τη λειτουργία εξόδου - εισόδου στο τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα, προκειμένου να εξυπηρετούνται ο Μελιγαλάς, η Βαλύρα και η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης, ο υπουργός δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα και έδωσε εντολή να τοποθετηθούν πινακίδες για τη διευκόλυνση των διερχομένων.

5) Για τη διάβαση στις γραμμές του τρένου, στην περιοχή της Θουρίας, έδωσε εντολή να ανοίξει γρήγορα, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στα αγροκτήματα οι κάτοικοι.

 

Στην συνάντηση παρευρίσκοντο ακόμη ο κ. Γιάννης Καρνέσης, διευθυντής ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ, και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες».